Festivālā "Oktoberfest" pastiprina drošības pasākumus un ceļ alus cenas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas ikgadējā alus festivālā "Oktoberfest" veikti daži jaunievedumi, no kuriem ne visi ir saistīti tikai ar alus dzeršanu, bet arī ar drošības pasākumu pastiprināšanu, rezultātā gaidāms arī alus cenu kāpums.

Kad apmeklētāji ieradīsies pasaules lielākajā alus festivālā, viņus sektorā, kas izveidots džungļu nometnes stilā, sveiks orangutāns. Citi savukārt varēs tā dēvētajā "Chaos Pendulum" iepazīt kosmosa lidojumu izmēģinājumu pieredzi, piektdien pavēstīja organizatori.

Ik gadu festivāls piesaista aptuveni sešus miljonus apmeklētāju. Šogad tas sāksies 22.septembrī un ilgs līdz 7.oktobrim.

Festivālā tiks uzstādītas divvietīgās šūpoles, kas, kā paredz rīkotāji, būs "ideālas romantiskam randiņam".

Nesen ieviestie drošības pasākumi, arī apmeklētāju pārbaudes izlases kārtībā pie ieejas festivālā, kā arī lielu somu un mugursomu aizliegums, bijuši pamatoti, sacīja festivāla priekšsēdētājs un Minhenes vicemērs Jozefs Šmits.

"Tāpēc ir pilnīgi loģiski un konsekventi, ka mēs paturēsim 2017.gadā ieviestos jauninājumus," viņš sacīja.

Papildu drošības pasākumu dēļ, kas ieviesti pēc teroraktiem un citiem uzbrukumiem, par aptuveni 55 centiem pieauga festivāla tradicionālā alus kausa cena līdz 10,70-11,50 eiro līmenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu