Vēlēšanu cīņu karstumā ķeras pie avīžu viltošanas (3)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vilhelms Meisters

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica aicina cilvēkus neuzķerties uz viltus avīzēm, kas noformētas, izmantojot Re:Baltica krāsas, formātus un informāciju no centra mājas lapas. 

Re:Baltica sociālajā tīklā Facebook publicējusi ierakstu, kurā ziņo, ka nesen redakcija saņēmusi vēstuli, kuras autore pateicas Re:Baltica par "lielisko avīzi, kura bija iekritusi pastkastē Jēkabpilī". Izmantojot Re:Baltica krāsas, formātus un daļu tekstu no Re:Baltica mājas lapas, buklets aģitēja pret vienu no Saskaņas deputātiem: Vitāliju Orlovu

Re:Baltica norāda, ka šādu avīzi nav nedz veidojusi, nedz izdevusi, piebilstot, ka bukletā Re:Baltica bija uzrakstīta ar “k” kā Re:Baltika – tieši tāpat, kā viltus ziņās par lielveikala sabrukšanu Alfa bija pārvērtusies Alffā.

"Kāds bija izmantojis Re:Baltica reputāciju un darbu, lai izveidotu materiālu pret politiķi un piedotu tam lielāku ticamību," Re:Baltica norāda, piebilstot, ka skaidrojumi šādai rīcībai var būt dažādi, piemēram, bukleta veidotāji ir Orlova politiskie oponenti. Kā vēl vienu iemeslu Re:Baltica min mērķi graut tās reputāciju.

"Mūsu kritiskā nostāja pret Saskaņas darbiem ir labi redzama mūsu pētījumos (vairāk – rebaltica.lv) un kādam var niezēt nagi mēģināt parādīt, ka cīnāmies ar politiskiem līdzekļiem, nevis vienkārši darām savu darbu kā žurnālisti. Mērķis var būt lielāks un daudz bīstamāks: sabiedrības apstulbināšana vēlēšanu periodā ar dažādiem īstiem feikiem – indīgiem zirnekļiem, neīstu oponenta kritiku – nevis vienkārši atmaskojamu murgoloģiju internetā, kad beigās cilvēks vairs nesaprot, kam ticēt," Re:Baltica raksta. 

Centrs jau ir informējis deputātu Orlovu par bukleta esamību un vēlreiz uzsver, ka Re:Baltica nav nekāda sakara ar publicēto materiālu. 

Aģentūra LETA ziņo, ka, saņemot informāciju no "Re:Baltica", Orlovs jau vērsies tiesībsargājošās iestādēs, aicinot izvērtēt Jēkabpilī izplatīto viņam neglaimojošo izdevumu.

Orlovs sacīja, ka šodien ir vērsies Drošības policijā, Satversmes aizsardzības birojā, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lūdzot izvērtēt šo gadījumu. Deputāts skaidroja, ka atbalsta godīgas vēlēšanas un pauda gatavību diskutēt un atspēkot kritiku. Savukārt minētajā izdevumā informācija esot sagrozīta un anonīma.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu