Padari guļamistabu romantisku – 6 ieteikumi, ko likt aiz auss

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Burst

Dažkārt guļamistaba jau pati par sevi ir romantiska, tomēr dažādi sīkumi, nepiemērotas krāsas vai apgaismojuma izvēle var šo īpašo telpu padarīt aukstu un nepatīkamu. Šā iemesla dēļ guļamistabas iekārtošanā ievēro dažas sīkas nianses, kas to darīs ērtāku un mīlīgāku.

Izmaini atmosfēru ar sienas krāsu

Izvēlies krāsu un toni, kas patiks gan tev, gan tavai otrajai pusītei. Aizmirsti par Greja 50 nokrāsām un nokrāso sienas siltos, bet ne košos toņos. Ņem vērā, ka katra krāsa ietekmē cilvēku mentāli, tāpēc tādas krāsas kā koši dzeltena, oranža, sarkana vai zaļa radīs enerģijas pieplūdumu, kas neļaus mierīgi aizmigt. Savukārt zilie, violetie toņi un pasteļkrāsas būs nomierinošas.

Iegādājies kvalitatīvu gultasveļu

Gultasveļa ir kā gultas uzvalks – ja tas būs vecs, novalkāts un izbalējis, tas arī radīs neakurātas un neērtas guļamistabas iespaidu. Izvēlies kvalitatīvu un istabai pieskaņotu kokvilnas vai linu gultasveļu, kas kalpos ilgāk un izskatīsies labāk.

Kontrolē krāmu daudzumu

Nekas tik ļoti nesamazina libido kā nekārtība, izmētāta veļa vai vienkārši sakoncentrēti sīki dekori vienuviet. Tieši tāpēc minimālisma principu ievērošana mājas interjerā būs zelta vērtībā. Pārskati savas rotaslietas un iegādājies tām nelielas rotaslietu kastītes. Tāpat cīņā ar sīkumiem līdzēs kumodes ar vairākām atvilktnēm un skapīšiem. Ja nespēj šķirties no plauktiem vai istabā ir novietota antīka kumode ar stikla durvīm, saliec sīkumus dekoratīvās kastēs vai pītajos grozos un liec tos plauktā vai kumodē.

Piešķir telpai toni ar mūziku

Daži uzskata, ka televizors guļamistabā ir teju vai nepieciešamība, tomēr tas ļoti piesaista uzmanību. Mūzika savukārt ir ieintriģējoša, taču tā netraucē darīt ko citu tik ļoti kā televizors vai datora ekrāns. Ieliec guļamistabā nelielu mūzikas centru vai radio, kas neaizņem pārāk daudz vietas.

Radi romantisku apgaismojumu

Spilgtas dienas gaismas spuldzes acumirklī iznīcinās visu romantisko atmosfēru, tāpēc radi istabā puskrēslu, apgaismojumam izmantojot nelielus gaismas avotus. Izveido kompozīciju uz sienas vai ap gultu ar lampiņu virtenēm, iededz sveces vai ieslēdz naktslampiņas.

Iegādājies paplāti ēšanai

Lai arī ēšana gultā nav pārāk ieteicama, taču reizēm romantikas vārdā to var pieļaut. Lai nenosmērētu gultasveļu ar vīnu un nepiedrupačotu palagus, iegādājies paplāti ar kājām. Šāda paplāte būs stabila pat uz vismīkstākā matrača, un pēcāk to var izmantot citiem mērķiem, piemēram, uzlikt uz palodzes un uz tās novietot puķupodus ar telpaugiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu