Starptautiskā sabiedrība pauž bažas par pēcvēlēšanu vardarbību Zimbabvē (1)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā sabiedrība paudusi bažas par situāciju Zimbabvē, kur pēcvēlēšanu vardarbībā gājuši bojā trīs cilvēki, un aicinājusi saglabāt savaldību.

Zimbabves opozīcija apsūdz prezidentu Emersonu Mnangagvu un valdošo Zimbabves Afrikāņu nacionālo savienību - Patriotisko fronti (ZANU-PF) vēlēšanu nozagšanā.

Oficiālie rezultāti liecina, ka parlamenta vēlēšanās uzvarējusi ZANU-PF, bet prezidenta vēlēšanu rezultāti vēl nav paziņoti.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs aicināja Zimbabves politiķus izrādīt savaldību, bet Lielbritānijas ārlietu ministrijas amatpersonas pauda bažas par notikušo vardarbību.

Arī ASV vēstniecība Hararē aicināja Zimbabves armiju saglabāt savaldību, norādot, ka valstij ir "vēsturiska izdevība" veidot gaišāku nākotni.

Zimbabvē šīs bija pirmās vēlēšanas kopš autoritārā līdera Roberta Mugabes atstādināšanas no amata.

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" aicināja valdību sākt izmeklēšanu par vardarbību pret protestētājiem.

"Tautai ir jāgarantē tiesības uz protestiem," uzvēra organizācijas pārstāvis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu