Stilīgs interjera papildinājums, kuru var izgatavot paša rokām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Arvien vairāk veikalu tīkli, žurnāli un pat raidījumi priecē lasītājus ar mīlīgiem un ļoti maziem puķupodiem ar nelielu kaktusu tajos. Mazie kaktusi iepriecinās ne vienu vien mazā dzīvokļa īpašnieku, kas nu var sākt krāt kaktusus miniatūros podiņos uz palodzes vai pat vannasistabas spoguļa rāmja, turklāt tādu nieciņu var pagatavot jebkurš.

Nav noslēpums, ka istabas augi un dārzniecība pēdējos gados ir gandrīz modes lieta, tāpēc nav brīnums, ka aizvien vairāk parādās dažādi īpatnēji un ne tik īpatnēji risinājumi, kā interjerā iekļaut augus. Nu pasauli ir iekarojusi mikroskopisko kaktusu tendence, kas  pārņem sociālos tīklus.

Nelielie kaktusi atgādina bērnības dienu rotaļlietas vai leļļu mājas atribūtiku – puķupodu ar miniatūro kaktusu var paņemt rokās ar divu pirkstu satvērienu, un tik neliels augs pavisam noteikti iederētos Bārbijas mājā. Taču atšķirībā no spēļmantiņām miniatūrie kaktusi ir īsti augi – tie ir sīki kaktusu vai sukulentu aizmetņi, kas iestādīti nelielā podiņā.

 

A post shared by etsy (@etsy) on

Jāteic, ka šāds prieks nebūs ilgs – kaktusi aug gan garumā, gan platumā, tāpēc miniatūrais puķupods pēc kāda laika pakāpeniski būs jānomaina uz lielāku. Ja miniatūros kaktusus ir vēlme saglabāt krietni ilgāku periodu, tad dažādos internetveikalos ir nopērkami mākslīgie kaktusi, kas pēc skata izskatās gluži kā īsti.

 

A post shared by etsy (@etsy) on

Miniatūros podiņus var pagatavot jebkurš – atliek vien kancelejas preču veikalā iegādāties balto vai kādu citu mālu un izveidot sīciņus puķupodus. Ieliec pašu gatavotajā podiņā augu, ieber tajā specializētu augsni, un gatavs.

 

A post shared by etsy (@etsy) on

Nelielos augus vari iegūt no jau esošiem augiem – uzmanīgi nogriez sīkos kaktusu aizmetņus un ļauj tiem izdzīt saknes citā puķupodā ar kaktusiem un sukulentiem paredzētu augsni. Ņem vērā – kad no kaktusa nogriez nelielos aizmetņus,  vienu vai divas dienas ļauj tiem mazliet apžūt. Uzreiz iestādīts kaktus var ātri vien sapūt. Parasti kaktusi saknes izlaiž mēneša vai divu laikā – tad tie ir gatavi pārstādīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu