Antīkas lidmašīnas avārijā Šveicē 20 bojāgājušo

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Avarējot antīkai Otrā pasaules kara laiku lidmašīnai, Šveices Alpos sestdien gājuši bojā 20 cilvēki, apstiprinājusi Šveices policija.

Vācijā 1939.gadā būvētā lidmašīna "Junker JU52 HB-HOT" piederēja tūrisma uzņēmumam "JU-Air", vēsta ziņu aģentūra ATS. Lidmašīnā bija vietas 17 pasažieriem un trim apkalpes locekļiem.

Šveices Transporta drošības pārvaldes pārstāvis sacīja, ka lidmašīna, visticamāk, ar lielu ātrumu gandrīz vertikāli ietriekusies zemē.

Lidaparāts avarēja 2540 metrus virs jūras līmeņa, pirms tam neraidot trauksmes signālu.

Amatpersonas paziņojušas, ka no avārijas cēloņu saraksta var izslēgt sadursmi ar citu lidmašīnu vai uzduršanos kādam šķērslim, piemēram, vadiem, un nekas neliecina, ka pirms ietriekšanās zemē lidmašīna gaisā būtu sadalījusies.

Amatpersonas atzinušas, ka izmeklēšana būs diezgan sarežģīta. Pašreiz nav zināms, vai lidaparāts bija ar modernām "melnajām kastēm", kas spēj izturēt triecienu, bet ļoti iespējams, ka tādu nebija.

Vairākums avārijā bojāgājušo ir Šveices pilsoņi, bet miris arī kāds pāris ar dēlu no Austrijas.

Meklēšanas operācijā iesaistīti vairāki helikopteri, un gaisa telpa virs avārijas vietas citiem lidaparātiem pagaidām ir slēgta.

"JU-Air" pēc avārijas līdz tālākiem paziņojumiem apturējusi visus lidojumus. Kompānijas mājaslapā teikts, ka tai ir vēl divas " JU52" lidmašīnas.

Šveicē sestdien notika vēl viena aviokatastrofa, kurā cieta neliela lidmašīna ar diviem pieaugušajiem un diviem bērniem. Lidmašīna avarēja mežainā apvidū un aizdegās. Visi četri cilvēki, kas bija vienas ģimenes locekļi, gājuši bojā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu