Indijas tiesa atsakās pārskatīt lietu par latvietes Līgas slepkavību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Keralas štata Augstākā tiesa Indijā noraidījusi prasību pārskatīt izmeklēšanu Latvijas pilsones Līgas Skromanes slepkavības lietā, vēsta portāls "The Irish Sun". Prasību iesniedza Līgas bijušais dzīvesbiedrs Endrū Džordans.

Līga Skromane šī gada martā pazuda Keralas štatā, kur ar māsu bija devusies uz ajūrvēdas centru. Aprīlī viņu atrada mirušu.

Līgas lietā ir divi apsūdzētie - 28 gadus vecais Umešs un 24 gadus vecais Udajans. Viņi apsūdzēti Līgas sazāļošanā, seksuālā uzbrukumā un slepkavībā. Taču izskanējusi versija, ka vīrieši atzinušies pēc spīdzināšanas policijā.

Īrijas pilsonis Džordans uzskata, ka slepkavībā bijuši iesaistīti vēl citi cilvēki, raksta "The Irish Sun". Viņš iesniedza prasību pārskatīt izmeklēšanu, uzsverot, ka abi apsūdzētie atsauca atzīšanos, kas, iespējams, iegūta spīdzināšanas ceļā.

Taču Keralas tiesa Džordana prasību noraidīja. "Šajā lietā, kā minēts iepriekš, savākti vērā ņemami materiāli par apsūdzēto saistību ar noziegumu, kas arī izslēdz iespēju, ka iesaistītas citas personas," norāda tiesnesis Sunils Tomass.

"Turklāt līdzšinējā izmeklēšana ir pārliecinoša. Nekas neliecina, ka izmeklēšana bija pavirša vai ka aizturētie nepatiesi apsūdzēti bez pietiekamiem pierādījumiem," piebilst tiesnesis. "Ņemot to vērā, esmu pārliecināts, ka nav pamata iejaukties."

Līga Skromane bija Latvijas pilsone, taču vairākus gadus dzīvoja Īrijā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu