Nacionālajā botāniskajā dārzā uzplaucis otrais Krusa viktorijas zieds

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nacionālais Botāniskais dārzs

Jau otro reizi šajā vasarā, Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī, ir uzplaucis otrais Krusa viktorijas (Victoria cruziana) jeb milzu ūdensrozes zieds. Milzu ūdensrozes ir viengadīgs augs, kura uzziedēšana ir īsts dabas brīnums, jo liellapaino augu izaudzēšana ir visai sarežģīts process, kas  ne vienmēr vainagojas ar panākumiem. 

"Kā esam jau ziņojuši, šogad NBD oranžērijas tropu zāles baseinā aug Krusa viktorija, un mēs visi ar nepacietību gaidām tās ziedus. Pirmais zieds uzplauka 26. jūlijā, bet kāds noslēpumains kaitēklis to sabojāja," tā ziņo Salaspils botāniskā dārza pārstāvji.

Foto: Nacionālais botāniskais dārzs

Tomēr pēc pirmā zieda noziedēšanas jau atkal zem ūdens jau gatavojās cits ziedpumpurs. Šorīt no rīta Botāniskā dārza darbiniekus oranžērijā sagaidīja pārsteigums - ir uzziedējis sniegbaltais viktorijas zieds visā tā krāšņumā.

Foto: Nacionālais botāniskais dārzs

Ziedam ap pusdienlaiku ir jāaizveras, lai pievakarē tas atvērtos atkal. Šoreiz ziedam jāiekrāsojas rozā, kā tas notiek dabā. Tas atkal ziedēs visu nakti, bet rīt ap pusdienlaiku nogrims ūdenī.

Foto: Nacionālais botāniskais dārzs

Sakarā ar viktorijas ziedēšanu šovakar NBD oranžērija būs atvērta apmeklētājiem līdz dārza darba laika beigām - plkst. 20.00. Steidzaties redzēt!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu