Karostas pludmalē piemiņas vieta lietuviešu puisītim, ko apraka smiltis (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Gersons, www.liepajniekiem.lv

Karostas pludmalē slejas balts krusts, kurā iegravēts vārds – Danielius, sveces un ziedi. Piemiņas vieta ierīkot Desmit gadus vecajam lietuviešu puisītim, kurš te aizgāja bojā piektdienas vakarā nobrūkot stāvkrastam. Smilšu nobrukumu veicināja sausais, karstais laiks.

Portāls liepajniekiem.lv raksta, ka traģēdija notika 3.augustā ap pusseptiņiem vakarā. Atmodas bulvāra galā, starp piemiņas vietu Kureliešiem un Ziemeļu fortiem, kur slejas vēja ģenerators, pludmalē nogruva krasts un ar smiltīm apraka 2008. gadā dzimušo zēnu. Bērna mirstīgās atliekas aizvestas apbedīšanai uz Lietuvu.

Zēns Karostas pludmalē atpūties kopā ar mammu, citiem bērniem un pieaugušajiem, stāstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga. Brīdī, kad pārējie bērni gājuši jūrā peldēties, zēns palicis krastā.

Pieaugušie lielāku uzmanību pievērsa bērniem, kas gāja peldēties, tāpēc mamma uzreiz nepamanīja nogruvumu.

Kad bērnu atraka, viņš jau bijis bez dzīvības pazīmēm.

Piemiņas vieta Liepājā
Piemiņas vieta Liepājā Foto: Ģirts Gersons, www.liepajniekiem.lv

"Krasta nobrukumu veicina sausums. Stāvkrastu veido galvenokārt smiltis, kurām izžūstot zūd atgēzija starp atsevišķiem smilšu graudiņiem. Kā zināms, no mitrām smiltīm var uztaisīt tornīti, no sausām tikai piramīdu. Sausas smiltis vienkārši nošļūk un nobrūk," skaidro Latvijas Universitātes Jūras krastu laboratorijas vadošais pētnieks Jānis Lapinskis.

Pašvaldība krastā izvietos brīdinājuma zīmes vairākās valodās – latviešu, krievu, lietuviešu un angļu.

Foto: Ģirts Gersons, www.liepajniekiem.lv
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu