Plūdos Nigērā 22 bojāgājušie, vairāki tūkstoši palikuši bez pajumtes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Spēcīgo lietavu izraisītajos lielajos plūdos Nigērā dzīvību zaudējuši 22 cilvēki, bet vairāki tūkstoši palikuši bez pajumtes, pavēstīja varasiestādes.

"Atbilstoši situācijai 6.augustā negatīvu ietekmi pieredzējuši 49 845 cilvēki. Diemžēl mēs esam reģistrējuši 22 nāves gadījumus," trešdienas vakarā sacīja humānās palīdzības pasākumu ministrs Lauans Magadži.

Plūdi iznīcinājuši vairāk nekā 3000 māju, izpostīti labības lauki teju 4000 hektāru lielā platībā.

Pazuduši mājlopi, cietuši dzeramā ūdens krājumi.

Vissmagāk cietušo reģionu vidū ir Miradi un Difas apvidi valsts dienvidos. Pēc spēcīgajām lietavām šīs nedēļas sākumā galvaspilsētā Niamejā bez pajumtes palikuši 2000 cilvēku.

Nigēra pēdējo gadu laikā postošus plūdus pieredzējusi vairākkāt, arī tuksnešainajos apvidos valsts ziemeļos. 2017.gadā plūdos dzīvību zaudēja 56 cilvēki, arī 20 Niamejā, liecina ANO dati.

Varasiestādes šogad pavēstīja, ka ir pabeigta vairāku dambju būvniecība, lai tūkstošiem galvaspilsētas iedzīvotāju pasargātu no Nigēras upes plūdiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu