10 iemesli, kādēļ iemīlēt matētu melno krāsu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Matētas un melnas mēbeles, mēbeļu furnitūra un pat dekori interjera dizainā ir nākamā gada karstākais hīts interjera dizainā. Šī krāsa ne tikai izskatās lieliski, bet tā arī rada izsmalcinātības, viegluma un luksusa sajūtu. Lūk, iemesli, kāpēc melnu krāsu ar matētu finišu ir vērts iekļaut mājokļa interjerā.

Tā ir vilinoša

Melnai un matētai krāsai ir vairākas dizaina priekšrocības, bet viens no galvenajiem faktoriem ir tās pārsteiguma faktors. Melna jau pati par sevi ir visai dramatiska krāsa, taču matētā virskārta ir teju vai negaidīta īpašība. Tā kā matētā virsma ļoti minimāli atstaro gaismu, visi priekšmeti ar šādu finišu šķiet daudz izturīgāki nekā tie ir patiesībā. Vairāku krāsu kombinācija, kuru papildina matēta melnā krāsa, teju vai vilina ilgāk uzkavēties konkrētajā telpā.

Matēta melnā krāsa piestāv pat mākslas darbos

Melna matēta krāsa lieliski iederas zīmējumos un gleznās, kas savukārt telpā acumirklī radīs māksliniecisku noskaņu.

Tā ir grafiska

Pozitīvais matētas melnās krāsas aspekts ir tās daudzveidība – to var izmantot jebkur un tai var būt vairāki pielietojumi. Izmantojot melnu krāsu kolonnu, krēslu kāju vai pat plauktu krāsošanā, tās istabā radīs savdabīgu ainavu. Proti, nelielas detaļas interjerā šķitīs kā uzzīmētas.

Apsver domu izmantot melno krāsu tādu priekšmetu krāsošanai kā metāla grozi, spoguļu rāmji, dvieļu pakaramie un citi sīkumi, kas ir šauri un nepamanāmi.

Tai ir patīkama tekstūra

Matētajai krāsai ir patīkama un samtaina tekstūra, kas lieliski spēs paslēpt pirkstu nospiedumus, tieši tāpēc matēti un melni ūdens krāni būs retāk jāmazgā, pareizāk sakot, jāspodrina. Turklāt matētas un melnas virsmas lieliski saderēs ar porcelāna balto, pelēko un citiem dabiskajiem toņiem.

Tā ir ūdensizturīga

Kaut arī matēta melnā krāsa ne vienmēr garantē pilnīgu ūdensnoturīgumu, tomēr tā pavisam noteikti pasargās mēbeles vai vannasistabas tehniku no ūdens pilieniem un nosēdumiem. Matētais finišs efektīgi paslēpj ūdens nosēdumus, pirkstu nospiedumus un citus netīrumus, tāpēc melnas un matētas virsmas noderēs tieši ūdens krāniem, durvju vai skapju rokturīšiem.

Matētās virsmas būs modē vēl gadiem

Melnbaltā jau gadiem ir ārkārtīgi populāra kombinācija vairāku iemeslu dēļ. Tā izskatās lieliski jebkura stila vai budžeta mājokļos, kā arī šāds iekārtojums vienmēr būs modē. Pat samērā necilas telpas, piemēram, noliktava vai saimniecības telpa, ieturētas melnbaltajos toņos izskatīsies moderni.

Melnie rāmji piesaista uzmanību

Melni rāmji ir klasiska rāmju izvēle gleznu vai fotogrāfiju ierāmēšanai. Arī logu rāmjiem un palodzēm piestāvēs melnā krāsa – tā radīs iespaidu, ka skats tur ārā pa logu ir glezna vai fotogrāfija, kas savukārt acumirklī piesaistīs uzmanību un radīs māksliniecisku iespaidu. Tāpat arī melnie rāmji asociēsies ar senatnīgajām viduslaiku mājām, kas arī mājoklim piešķirs veclaicīgā mājokļa luksusa sajūtu.

Tā lieliski izcels citas virsmas

Melni matētā krāsa lieliski sader ar citām krāsām un virsmām, taču tā vislabāk izvels vara un zelta krāsas. Siltais zelta atspīdums kontrastēs uz sauso un matēto melnās krāsas tekstūru, tādējādi radot atraktīvu dizainu. Lai iegūtu bagātīgu krāsu un tekstūru daudzveidību, kombinē zelta un matēti melnā dekorus vai mēbeles ar koku un akmens virsmām.

Tā ir gan klasiska, gan mūsdienīga

Mūsdienu pasaulē arvien vairāk cilvēku arvien vairāk vēlas savā mājoklī redzēt modernismu. Taču ar matētu melno krāsu jebkura laika vai stila mēbele var kļūt par modernu dekoru. Tā ir patiesi eleganta krāsa, kas eleganti izskatīsies pat uz noplukuša krēsla vai pat senlaicīgas lampas statīva.

To ir viegli atkārtot

Atšķirībā no citām krāsām, priekšmeti un mēbeles, kas nokrāsotas matēti melnā krāsā, nebūs par daudz vai arī par maz. Šādā krāsā vari nokrāsot vienu mēbeli vai priekšmetu vai arī izrotāt telpu vai pat māju ar vairākām matēti melnām mēbelēm un dekoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu