7 lietas, kas nav savienojamas ar trauku ziepēm (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Trauku ziepes ir visai unikāls mazgāšanas līdzeklis – tas noder ne tikai traukiem, bet arī virtuves virsmu, mēbeļu, sadzīves tehnikas un pat drēbju mazgāšanai. Trauku ziepes spēj attīrīt virsmas pat no visniķīgākajiem tauku nosēdumiem, taču ne visas lietas mājās ir savienojamas ar trauku ziepēm.

Foto: Pixabay

Balinātājs

Ar balinātāju vairums tīrīšanas līdzekļi nav savienojami. Kāpēc? Tādēļ, ka daži sajaukumi var izrādīties toksiski un radīt cilvēka veselībai kaitīgus tvaikus. Tieši šā iemesla dēļ trauku ziepes nevajadzētu sajaukt ar balinātāju, amonjaku vai citu tīrīšanas līdzekli.

Foto: Pixabay

Čuguna pannas

Lai arī daudzi izvēlas pannas mazgāt ar trauku ziepēm, tas tomēr nav ieteicams, jo pannas ir pārklātas ar īpašu nelīpošu virskārtu. Saskarē ar trauku mazgājamo līdzekli nelīpošā virskārta var degradēties un pazust. Efektīvāks veids, kā izmazgāt čuguna pannas, ir sāls un silts ūdens. Pannā ieber pāris ēdamkarošu košera sāls un ielej pāris ēdamkarošu ūdens, lai tie veidotu pastai līdzīgu konsistenci, pēc tam viegli paberzē pannu ar papīra dvieli, līdz tas kļūst teju vai melns. Pēc tam pannu kārtīgi izskalo.

Foto: Unsplash

Geizera kafijas kanniņa

Līdzīgi kā ar čuguna pannām, geizera kafijas kanniņas iekšpusē ir nostājušās eļļas no kafijas, kas savukārt kafiju arī padara tik izcilu. Mazgāšana ar trauku ziepēm šo eļļu virskārtu var sabojāt, tādēļ šo ierīci mazgā tikai ar siltu ūdeni.

Foto: Pixabay

Trauku mašīna

Kad beidzas trauku mašīnas tabletes, tā vien gribas ieliet tajā trauku ziepes un ļaut mašīnai tikt galā ar trauku kaudzi, taču tā labāk nedari. Kaut arī trauku ziepes un specifiskās trauku mašīnas ziepes veic vienu un to pašu darbu, tomēr to sastāvs ievērojami atšķiras. Trauku mašīnas tabletes mazāk puto, bet trauku ziepes var trauku mašīnā ne pa jokam saputot un izlīt ārā pat ierīces darbības laikā.

Foto: Unsplash

Veļasmašīna

Cita ierīce, bet problēma tā pati. Arī veļasmašīnai trauku ziepes nederēs un ļoti putos vai pat putas sprauksies ārā gar veļasmašīnas durvju malu. Tiesa gan, trauku ziepes ļoti labi spēs tikt galā ar eļļas traipiem uz apģērba, taču tās labāk izmantot, mazgājot ar rokām. Uzspied nelielu daudzumu ziepju uz auduma un izlietnē izmazgā netīro plankumu, pēc tam apģērbu liec veļasmašīnā.

Foto: Unsplash

Automašīna

Lai arī cik dīvaini tas izklausītos, bet trauku ziepes ir visai kodīgas. Automašīnas krāsa ir šķietami stipra, bet patiesībā kodīgi mazgāšanas līdzekļi to spēj nomazgāt nost vai vismaz radīt pleķus. Tāpēc izvēlies īpašus mazgāšanas līdzekļus, kas paredzēti automobiļa mazgāšanai.

Foto: Unsplash

Āda

Ja jau automašīnas virskārta nespēj izturēt trauku mazgāšanas līdzekļus, ādai tā spēj nodarīt pat vēl lielāku kaitējumu. Tieši šā iemesla dēļ daudzas mājsaimnieces izvēlas traukus mazgāt ar cimdiem rokās, tādējādi pasargājot ādu no ziepju ietekmes. Īpaši uzmani bērnus – ziepes var kairināt viņu maigo ādu un izraisīt alerģiskas reakcijas, padarīt to sausu un raupju. Lai netraumētu ādu, centies lietot pēc iespējas mazāk trauku līdzekļa, mazgāt traukus trauku mašīnā vai lietot cimdus trauku mazgāšanas laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu