No vienas lietas par otru – ko tik neizdarīsi ar Ikea mēbelēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Jau pavisam drīz lielā diena būs klāt – ilgi gaidītā Ikea veikala atvēršana Rīgā. Šā zviedru interjera giganta mēbeles daudziem ir pazīstamas jau gadu gadiem, turklāt, lai arī Latvijā šis mēbeļu veikals vēl nestrādā, Ikea interjera priekšmeti rotā vairākas mājas. Tad nu rodas jautājums – vai klasiskās Ikea mēbeles ar laiku nekļūst apnicīgas un garlaicīgas? Atbilde ir nē – šīs ekonomiskās klases mēbeles un priekšmeti ir viegli pārveidojami un dažkārt tos var pilnībā transformēt un pat piešķirt pavisam citas funkcijas.

Ikea mēbeļu unikalitāte slēpjas to elementārajā, bet vienlaikus elegantajā uzbūvē. Ne vienā vien amerikāņu seriālā vai filmā ir apspēlēta situācija, kurā mājinieki mēģina saskrūvēt kopā Ikea mēbeļu detaļas. Dažkārt tas ir nogurdinoši un liek galvai kūpēt gluži kā matemātikas stundās skolas laikā, taču konstruēšanai vairākas priekšrocības – šīs detaļas ir iespējams aizstāt ar citām detaļām, materiāliem vai elementiem un mainīt mēbeles “būvēšanas” plānus. Otrs pozitīvais Ikea mēbeļu faktors ir to cena un to ražošanā izmantotie materiāli. Tieši šā iemesla dēļ Ikea mēbeļu pārveidošana ir pavisam vienkārša, neprasa pārlieku lielus ieguldījumus un, ja kaut kas aiziet šķērsām, visu var labot un pārtaisīt.

 

A post shared by The Sorry Girls (@thesorrygirls) on

No plaukta par krēslu, skapi un gultas apakšu

Viena no universālākajām mēbelēm Ikea veikalā ir kvadrāta formas plaukti, kurus saliekot citu uz cita ir iespējams izveidot minimālistisku grāmatu plauktu. Taču ar to neaprobežojas plaukta funkcijas – pieskrūvējot pie tā apakšējās daļas kājas, no tā var pagatavot praktisku naktsskapīti. Savukārt nelielas durvis plauktu pārvērtīs par skapi.

 

A post shared by Aina (@alltidaina) on

Kumode ar uzlabotu ārieni

Viena no Ikea slavenākajām mēbelēm ir modernā kumode Malm, kura visbiežāk arī kļuvusi par transformāciju objektu. Neuzkrītošās kumodes atvilktnes var pavisam vienkārši pārveidot par eklektisku interjera priekšmetu – atliek vien tās nolīmēt ar košu un elegantu līmplēvi. Tāpat divas minimālisma stila kumodes var pārtapt par parocīgu rakstāmgaldu, kas stiepsies visas sienas garumā – uz abām kumodēm uzstutē garu dēli, nokrāso to, un galds gatavs.

 

A post shared by Laura Steketee (@laurasteketee) on

Rakstāmgalda 50 nokrāsas

Arī rakstāmgaldus daudzi ir spējuši pārveidot par visai savdabīgām interjera mēbelēm. Atliek vien tos nokrāsot ar aerosola krāsām un aplīmēt vidusdaļu ar līmplēvi, un jauns galds gatavs. Vai arī piestiprini pie galda apakšas vīna glāžu turētāju, bet galda vidusdaļā iemontē statīvus vīna pudelēm, un iegūsi unikālu mājas bāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu