Arhibīskaps Stankevičs: interese par pāvesta vizīti Latvijā varētu būt lielāka (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pāvests Francisks
Pāvests Francisks Foto: AFP/SCANPIX

Šodien noslēgsies reģistrācija pāvesta Franciska vadītājai svētajai misei Aglonā, informē Latvijas Romas Katoļu baznīca.

Līdz jūlija beigām tiešsaistē mājaslapā "www.pavestsLatvija2018.lv" šim pasākumam bija reģistrējušies 5187 cilvēki, aģentūra LETA noskaidroja Latvijas Romas Katoļu baznīcā. Līdztekus notikusi reģistrācija visās Latvijas katoļu draudzēs.

Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs piektdien intervijā LTV "Rīta panorāmā" atzina, ka, lai gan interese par pāvesta Franciska vizīti Latvijā ir, tā tomēr varētu būt lielāka.

Arhibīskaps atgādināja, ka uz pāvesta misi nepieciešams pieteikties - ja tas tiek izdarīts tagad, tad iespējams iegūt labākās vietas, savukārt tiem, kas par došanos uz pasākumiem izlems pēdējā brīdī, arī būs iespēja tajos iekļūt, taču jārēķinās ar sliktākām vietām.

Pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24.septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils. Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna.

Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

Ieejas kartes Svētās Mises dalībnieki varēs saņemt no 9.septembra.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu