Tramps: Krievijas sankciju atcelšanas cena - kursa maiņa Ukrainā un Sīrijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: SIPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps izteicies, ka apdomātu Krievijai uzlikto sankciju atcelšanu, ja Krievija mainītu savu politiku Ukrainā un Sīrijā. Tramps intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" arī pastāstīja, par ko tika spriests sarunā ar Vladimiru Putinu, kas 16.jūlija samitā Helsinkos notika aiz slēgtām durvīm.

Tramps izpelnījās skarbu kritiku par sniegumu samitā ar Putinu, jo izvairījās no konfrontācijas ar Putinu un šķietami apšaubīja ASV izlūkdienestu secinājumus par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, kaut arī vēlāk aizbildinājās ar pārteikšanos.

Tramps intervijā sacīja, ka aiz slēgtām durvīm ar Putinu esot apspriedis tādus tematus kā Izraēlas drošība, Sīrija, Krievijas pastrādātā Krimas aneksija un iebrukums Austrumukrainā, kā arī "Nord Stream 2" projekts.

Putins neesot jautājis par ekonomiskajām sankcijām, ko ASV uzlikušas Krievijai, norādīja Tramps. Taču ASV prezidents pieļāva, ka nākotnē varētu atcelt sankcijas, ja Krievija mainīs uzņemto kursu Sīrijā vai Ukrainā.

"Es to apsvērtu, ja viņi izdarītu kaut ko, kas būtu labi mums. Bet es [šādu iespēju] neapsvērtu bez tā," viņš uzsvēra.

Tramps intervijā izteicās arī par vairākiem citiem tematiem. Viņš teica, ka "visticamāk" vēlreiz tiksies ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu. Tramps un Kims jūnijā tikās bezprecedenta samitā, kurā it kā tika panākta vienošanās par Ziemeļkorejas kodolatbruņošanos un Vašingtonas sniegtām garantijām, taču Ziemeļkoreja savu kodolieroču programmu tā arī neapturēja.

Tramps sacīja, ka vēl nezina, vai novembrī starptautiska samita ietvaros tiksies ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu. ASV un Ķīna iesaistījušās tirdzniecības karā, un ASV puse nav izvirzījusi "laika periodu", kurā šis konflikts jāatrisina, norādīja Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu