Nozieguma anatomija: pazuda pirms 17 gadiem, atrada apraktu ar visu auto (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: LETA

Tālajā 2000.gada 21.septembrī Valsts policijā tika saņemts iesniegums - pazudis Aigars Zikmanis. Iesniegums tika saņemts no vīrieša tēva. Aigars esot no mājvietas Ziedu ielas Aizputē ar automašīnu “Audi Coupe" aizbraucis un vairs nav atgriezies. Viņa līķis tika atrasts krietni vēlāk – pērnā gada aprīlī, kādā teritorijā, kur tika veikti būvdarbi.

Kas bija Aigars Zikmanis?

Medijos izskanējušās vēstis par Zikmani nav glaimojošas.

Pēc Zikmaņa līķa atrašanas kāda vietējā iedzīvotāja vietējiem medijiem pastāstījusi, ka viņai piederējis mazs veikals. Viņš ar savu automašīnu, to pašu, kurā pēc 17 gadiem atrasts, viņu "pavadījis" līdz Aizputei, rītos, kad devusies pēc maizes.

Tāpat Zikmanis esot veikala saimniecei sekojis vairākus vakarus, un esot bijis skaidrs, ka nelaiķis vēlējies nodarboties ar reketu. Veikala saimnieci esot paglābis viņas vīrs, pasakot Mārim Avižum, kurš bijis vīra bērnības draugs, kā arī Zikmaņa biznesa partneris, lai neaiztiek veikala saimnieci.

Nodarbojies ar mežu uzpirkšanu

Vietējie mediji par Zikmani arī vēstījuši, ka viņš ar Avižu bijuši biznesa partneri - pirkuši mežus, veikuši to izzāģēšanu.

Vienlaikus esot dzirdēts, ka arī apkrāpuši cilvēkus – un daudziem palikuši parādā naudu. Tāpat izskanējušas versijas, ka paralēli mežiem un to zāģēšanai abi nodarbojušies arī ar pretlikumīgām lietām.

Pēc Zikmaņa pazušanas netiek manīts arī viņa biznesa partneris – Avižus

Pēc tam, kad pazuda A. Zikmanis, Aizputē vairs neesot redzēts arī viņa biznesa partneris. Avižus pazudis drīz pēc tam, kad nodegusi viņa māja, kuras krāsmatās atrasta apraktā automašīna. Vienlaikus Avižus gadu gaitā esot redzēts Madonā un citviet. Izskanējusi informācija, ka Avižus strādā Norvēģijā.

Pusgadu pēc A. Zikmaņa pazušanas izdevumā "Latvijas Vēstnesis” publicēts paziņojums par to, ka Balvu Kriminālpolicija lūdz Māri Avižu (pierakstīts Aizputē, “Rijniekos") un vēl kādu vīrieti ierasties pēc atrastās mašīnas "Subaru Legasy”. “Kurzemes Vārdam” tapis zināms, ka Avižus ilgus gadus bijis Rīgā reģistrētas nekustamo īpašumu firmas SIA "Real” valdes loceklis.

2015. gadā firmas darbība ir izbeigta, bet neoficiāla informācija liecinot, ka viņa dzīvesvieta deklarēta Mārupē.

Līķa nav, bet pasludina par mirušu

Lai arī Zikmanis pazuda 2000.gada septembrī, par miršu viņš ar tiesas lēmumu tika pasludināts 11 gadus vēlāk. Ieraksts Latvijas Vēstnesī, kas publicēts 2011.gada izskaņā, vēsta - ar Liepājas tiesas 2011.gada 14.septembra spriedumu pasludināt Aigaru Zikmani, dzim.1968.gada 7.aprīlī Priekulē, par mirušu 2011.gada 8.aprīlī.

Zikmaņa līķis tika atrasts 2017.gada aprīlī, veicot būvdarbus kādā teritorijā.

Raidījums “Degpunktā” vēstīja, ka auto atradējs Kaspars secinājis - līķis slēpts diezgan lielā steigā - spēkrats nebija dziļi ierakts, kā arī automašīnai atstāta numura zīme.

Automašīnā no vīrieša bija palikuši vien kauli, satrūdējuši džinsi un ādas jaka, kā arī ādas apavi, kuri vēl pēc 17 gadiem izskatījās gana jauni.

Neoficiālā informācija liecina, ka vīrietis tika nošauts. Par to liecinot galvaskausā atrastās šāviena pēdas, kā arī vēlāk atrastā lode.

Ko pašlaik dara policija?

Valsts policijas pārstāve Elīna Sprudzāne TVNET skaidroja, ka ekspertīzes saistībā ar atrastā Zikmaņa līķi ir saņemtas - saņemts arī apstiprinājums, ka persona, kas atradusies apraktajā "Audi" patiesi ir Zikmanis.

Vienlaikus policija norāda, ka izmeklēšana lietā joprojām tiek turpināta, tāpēc pagaidām sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs netiks sniegta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu