5 veidi, kā padarīt studentu kopmītnes atraktīvākas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Augstskolas kopmītnes Vācijā, Berlīnē
Augstskolas kopmītnes Vācijā, Berlīnē Foto: Scanpix/ Caro / Eckelt

Dzīvošana studentu kopmītnēs ir vienlaikus gan nogurdinošs, gan arī piedzīvojumu pilns dzīves posms – jau pavisam drīz jaunie studenti ieņems augstskolu kopmītnes un pavērs jaunu lapu savā dzīvē. Tomēr ne viss vienmēr ir tik skaisti un rožaini, kā varētu likties, it īpaši runājot par interjeru – studentu kopmītnes dažkārt mēdz būt ne tās skaistākās dzīvesvietas. Kaut arī remontus ļauj veikt reti kurās kopmītnēs un pa kabatai tas ir tikai dažiem studentiem, koju istabiņas ir iespējams padarīt atraktīvākas, neiztērējot naudas žūksni.

Guli ar stilu

Tici vai ne, bet gultasveļa spēj atainot personību. Padari kopmītņu istabiņu košāku ar krāsainu gultasveļu vai gultas pārklāju. Tāpat gultu vari izrotāt ar košiem spilveniem.

 

A post shared by MK (@bite_to_bite) on

Pieber šķipsniņu krāsas

Tā kā kopmītņu istabiņas pārsvarā ir ieturētas neitrālos toņos vai arī, sliktākajā gadījumā, sienas rotā aizvēsturiskas tapetes, centies novērst uzmanību no kopējā interjera ar krāsām. Gultasveļas izvēle ir pirmais solis, taču, izvēloties citus krāsainus dekorus, viesu un pašu istabas iemītnieku uzmanību novērsīs koši akcenti un radīs patīkamāku atmosfēru. Ja ir iespēja, papildini savu stūri ar izteiksmīgu naktsskapīti, pufu, krāsainu rotaslietu kastīti, koferi vai vismaz uz galda izliec krāsainas grāmatas un klades.

 

A post shared by Soak & Sleep (@soakandsleep) on

Perfekta bilde, perfekta siena

Izdekorē istabiņu ar ierāmētiem fotoattēliem – tie padarīs sienu gaumīgāku un atgādinās par mājām. Ja nevari atļauties karināt pie sienas vairākus rāmīšus, pie sienas var piestiprināt lielāku restotu rāmi, kurā ir iespējams sakarināt iecienītākos fotoattēlus vai kartītes.

 

A post shared by Anna (@annastheartist) on

Iesēj personību

Šobrīd īpaši populāri ir sukulenti - tie nav grūti kopjami un pielāgosies jebkādiem apstākļiem. Papildini istabiņas dizainu ar savdabīgiem un interesantiem puķupodiem ar sukulentiem un kaktusiem. Interesantākam izskatam vari sakarināt sukulentu puķupodus pie griestiem vai sienām.

 

A post shared by Sass & Belle (@sassandbelle) on

Radi atmosfēru

Viens no lētākajiem veidiem, kā uzlabot atmosfēru kopmītņu istabiņā, ir sveču vai gaismiņu virtenes izlikšana redzamās vietās. Saliec glītas aromātiskās sveces plauktos, piestiprini lampiņu virteni pie sienas vai gultas iekšpusē – maigā gaisma radīs mierinošu un mājīgu atmosfēru.

 

A post shared by Personal blog (@projectvirals) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu