Strīķe prasa Kučinskim vērsties pie ģenerālprokurora (9)

pilna videointervija
Mārtiņš Daugulis/TVNET
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunās konservatīvās partijas Rīgas saraksta līdere un Rīgas domes deputāte Juta Strīķe TVNET priekšvēlēšanu iztaujāšanā aicina Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) vienkāršā veidā pierādīt, ka viņš nav vainojams izmeklēšanas informācijas izpaušanā deputāta Askolda Kļaviņa (ZZS) lietā.

Ziņu aģentūra LETA jau rakstīja, ka Ģenerālprokuratūra jūlijā pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāja iesnieguma atteikusies sākt kriminālprocesu par iespējamu informācijas izpaušanu Kļaviņa lietā. Birojs ir sācis kriminālprocesu pret Saeimas deputātu Kļaviņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Juta Strīķe vakar sociālajos tīklos paudusi, ka Ministru prezidents ir vainojams izmeklēšanas informācijas izpaušanā.

Savukārt, Ministru prezidents Māris Kučinskis noliedz apgalvojumus par informācijas izpaušanu Saeimas deputāta Kļaviņa lietā. Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars uzsvēra, ka neviens apgalvojums šajā sakarā nav pamatots un minētie fakti ir vērtējami kā priekšvēlēšanu cīņas elements.

Juta Strīķe pauž, ka vienkāršs noliegums tieši pierāda Kučinska vainu, un taujāta, ko viņa sagaidītu šādā gadījumā no Ministru prezidenta, norādīja uz lietas materiālu atklāšanu sabiedrībai.

“Ļoti vienkārši, lai Kučinskis vēršas pie ģenerālprokurora un pats palūdz visu to materiālu publiskošanu. Lai tad var vērtēt, vai mani vārdi ir patiesi vai nav patiesi. Tad būs skaidri redzams!

Pirmkārt, viņi ir jau vairākas reizes samelojušies. Kāpēc viņi sākuma noliedza, ka tāds materiāls ir bijis? Tāpēc, ka viņiem ir skaidri zināms, kas tur ir iekšā, un viņiem ir bail pat sākt sarunu par to. Un, ja viss tiks nopublikots tad varēsim spriest visi, kuram te ir taisnība. Lai gan man šķiet, ka nu jau tagad ir redzams,” norādīja Strīķe.

Priekšvēlēšanu iztaujāšanā Juta Strīķe atbildēja arī uz skatītāju jautājumiem par partijas nostāju iespējamās valdības veidošanā, “mainītā vārda” stāstu, partijas programmu, KNAB darbības vērtējumu Artusa Kaimiņa (KPV LV) aizturēšanas kontekstā, kā savu veselības stāvokli un citiem jautājumiem. Pilns videotiešraides ieraksts noskatāms šeit.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu