Āboltiņas grāmatas prezentācija pulcē esošos un bijušos politiķus, kā arī citus sabiedrībā zināmus cilvēkus (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušās politiķes, topošās Latvijas vēstnieces Itālijā Solvitas Āboltiņas un piecu autoru grāmatas "Varēt" prezentācija šopēcpusdien Dailes teātra foajē pulcējusi virkni esošo un bijušo politiķu, kā arī citus sabiedrībā zināmus cilvēkus.

Kā novēroja aģentūra LETA, uz grāmatas prezentāciju bija ieradušies vairāki šī Saeimas sasaukuma deputāti, tostarp partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri, deputāti Gunārs Kūtris, Gundars Daudze (ZZS), bijušais politiķis, partijas "Jaunais laiks" dibinātājs Einars Repše, bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš, bijušie ministri - Ina Druviete, Ingrīda Circene, bijušais politiķis Kārlis Leiškalns, Latvijas Romas Katoļu baznīcas vadītājs Zbigņevs Stankevičs un Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, režisors Jānis Streičs, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars un citi.

Āboltiņa, uzrunājot viesus, pauda, ka pašlaik viņa ir robežšķirtnē starp divām durvīm - tām, kas bija atvērtas 18 gadus, un citām, kas ir tikai priekšā.

Viņa skaidroja, ka grāmatas ideja radās uzreiz pēc 12.Saeimas vēlēšanām, taču ideja realizēta tikai tagad, kad viņu uzrunājusi izdevniecība. "Kad izdevniecība mani uzrunāja uztaisīt grāmatu par 18 gadiem politikā, ne mirkli nedomāju un piekritu nekavējoties, jo ir svarīgi gan man kā cilvēkam pateikt, ko un kāpēc darīju, gan arī šie18 gadi bija nozīmīgs posms jaunās Latvijas vēsturē," sacīja Āboltiņa.

Grāmata "Varēt", kā skaidroja Āboltiņa, nav memuāri, bet gan atskats uz 18 gadiem politikā.

"Autori uzdeva jautājumus, kas interesēja viņiem. Es sarunai ļāvos, mans uzdevums bija atbildēt godīgi. Rakstot grāmatu, bija svarīgi parādīt to, kas bija Latvijas politikā. Es varu teikt, ka šis posms bija ļoti interesants un skaists manā dzīvē. Man ir bijusi iespēja veidot partiju, piedalīties vēlēšanās, ar partiju uzvarēt vēlēšanās, vadīt valdību un valdīšanu zaudēt," pastāstīja Āboltiņa.

Viņa atzina, ka šī grāmata ir aicinājums nevis žēloties par neizdarīto, bet iet un darīt, jo "tas patlaban, iespējams, ir vēl svarīgāk nekā pirms 18 gadiem".

Grāmatu grāmatnīcās visā Latvijā būs iespējams iegādāties no 23.augusta, kad no plkst.16 līdz 18 Āboltiņa tiksies ar interesentiem grāmatnīcā "Valters un Rapa" Rīgā, Aspazijas bulvārī 24.

Grāmatas autori ir Juris Lorencs, Egīls Zirnis, Māris Zanders, Anete Konste un Ivars Ījabs, redaktors - Arvis Kolmanis. Katrs autors ir rakstījis par vienu posmu Āboltiņas karjerā. Nodaļas teksti balstīti katra autora intervijā ar Āboltiņu. Tāpat grāmatā vietām atspoguļots arī trešo pušu viedoklis par bijušo politiķi kā personību vai atsevišķiem notikumiem, kuros viņa bijusi iesaistīta.

Grāmatā iekļautas arī fotogrāfijas no dažādiem Āboltiņas dzīves periodiem, kā arī viņas pašas rakstīts nobeigums, kur viņa atbild uz jautājumu, kāpēc šī grāmata bija vajadzīga.

Āboltiņa politikā darbojās kopš 2001.gada, kad iesaistījās partijā "Jaunais laiks". Savā profesionālajā darbībā līdz Saeimas deputāta mandāta nolikšanai 2017.gadā Āboltiņa bijusi Juridiskās komisijas priekšsēdētāja, Eiropas lietu komisijas locekle, Saeimas priekšsēdētājas biedre un pēcāk arī priekšsēdētāja, partijas "Jaunais laiks" valdes priekšsēdētāja un partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas vadītāja.

Kā ziņots, Āboltiņa šogad februārī sāka darbu Ārlietu ministrijas (ĀM) Eiropas departamenta direktores amatā un viņai tika piešķirts padomnieka diplomātiskais rangs.

Āboltiņa pērn paziņoja, ka noliks deputātes mandātu pirms 12.Saeimas sasaukuma beigām, jo iecerējusi atgriezties diplomātiskajā dienestā.

"Vienotības" valde pērn novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad "Vienotība" sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 31.jūlijā Āboltiņai pasniedza akreditācijas vēstuli, kas ļauj viņai kļūt par Latvijas vēstnieci Itālijā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu