"Credit Suisse" iesaldējusi ar Krieviju saistītus aktīvus $5 miljardu apmērā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices banka "Credit Suisse", pamatojoties uz ASV izsludinātajām sankcijām, ir iesaldējusi ar Krieviju saistītos aktīvus piecu miljardu dolāru apmērā, ziņo aģentūra "Reuters".

""Credit Suisse" visos jautājumos sadarbojas ar starptautiskajiem regulatoriem, lai nodrošinātu sankciju ievērošanu, tajā skaitā pret Krieviju," norādījis bankas pārstāvis.

Aģentūra vēsta, ka minētie aktīvi iesaldēti šā gada otrajā ceturksnī.

Lai gan Šveice ir neitrāla valsts un pret Krieviju vērsto citu rietumvalstu sankciju ievērošana uz to automātiski neattiecas, šveiciešu bankas, kam ļoti svarīgas operācijas ar ASV dolāriem, rēķinās ar Vašingtonas politiku.

Jau jūnija sākumā kļuva zināms, ka "Credit Suisse" bloķējusi krievu oligarha Viktora Vekselberga kontos esošos līdzekļus, kas pārsniedz miljardu Šveices franku (877 miljonus eiro).

Savukārt maijā tika ziņots, ka krievu miljardierim Oļegam Deripaskam ASV sankciju dēļ nācies atteikties no reaktīvās lidmašīnas izmantošanas, jo tā bija paņemta līzingā no “Credit Suisse:.

Arī divas citas Šveices bankas - UBS un "Julius Baer" - apliecinājušas, ka iesaldējušas ar Krieviju saistītos līdzekļus, lai gan konkrētas summas tās nav atklājušas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu