Āboltiņa: Partiju piedāvājums 13. Saeimas vēlēšanām ir tendēts uz skaļiem saukļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Topošā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa
Topošā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa Foto: Evija Trifanova/LETA

Arī politikā, kā jebkurā citā nozarē, vajadzētu darboties profesionāli, jo pretējā gadījumā pieņemtie lēmumi var nebūt ilgtspējīgi, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja bijusī politiķe, topošā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa.

Lūgta komentēt partiju piedāvājumu 13. Saeimas vēlēšanām, viņa atzina, ka tas pamatā ir tendēts uz skaļiem saukļiem. "Tā ir tā saucamā antiestablišmenta kustība, kurā mēs noliedzam visu veco un vienkārši būvējam jaunu. (..) Arī Oktobra revolūcija aicināja visu sagraut un būvēt no jauna. Tie, kas palasa vēsturi, varbūt arī var paanalizēt, kas notika tajā brīdī," sacīja ekspolitiķe.

Āboltiņa uzsvēra, ka viegli ir visu sagraut, bet nav nemaz tik viegli atkal uzbūvēt no jauna.

Tāpēc viņa mudināja vēlētājus padomāt, ko partiju pārstāvji, kas pirms vēlēšanām nāk klajā ar skaļiem solījumiem, ir izdarījuši līdz šim un vai ievēlēšanas gadījumā viņi spēs savu solīto izpildīt.

Vaicāta, kāpēc, viņasprāt, labējās partijas nespēj vienoties un startēt vēlēšanās ar kopīgu sarakstu, tādējādi palielinot savas izredzes, Āboltiņa atbildēja, ka tā arī ir sava veida neprofesionalitāte, kad politiķi ļaujas "personāliju nemīlestībām vienam pret otru".

Ekspolitiķe atgādināja, ka tad, kad divi politiski spēki apkaro viens otru, ieguvējs vienmēr ir kāds trešais, tāpēc "ir jāvar nolikt malā tās mazās domstarpības", pretējā gadījumā lēmumu pieņemšana arī nākotnē būs sarežģīta un strīdiem pilna.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu