Pirms un pēc: kā lietderīgi izmantot dzīvokļa lodžiju un īstenot sapni par savu darba zonu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baltic Būves centrs

Doma par mājokļa remontu ienākusi prātā ikvienam no mums, taču bieži vien tam nav pieticis līdzekļu vai radošu ideju. Lai motivētu cilvēkus pārmaiņām un sniegtu iedvesmu oriģināliem dzīvokļu remontu risinājumiem, kompānija “Baltic Būves Centrs” piedāvā iepazīties ar vienu no veikumiem kādā trīsistabu dzīvoklī 119. sērijas projektā Pļavnieku rajonā, Rīgā.

Kompānijas darbinieku uzdevums bija veikt 75 kvadrātmetrus liela dzīvokļa telpu remontu, padarot to par gaumīgu, ērtu un siltu dzīvesvietu. Klientam bija svarīgi siltināt un izremontēt lodžijas, jo lodžiju demontāžu un daļu remonta veica iepriekšējie dzīvokļu īpašnieki. Daļa darbu, piemēram, elektroinstalācija un grīdu izlīdzināšana pēc Estrich tehnoloģijas, šajā dzīvoklī bija jau izdarīti. 

Plānošana un dizains

Dzīvokļa dizainu pilnībā izstrādāja klients, kurš vēlējās, lai vienā no lodžijām ierīkotu darba zonu, savukārt koridoru pārplānotu par pusdienu zonu. Visu remontdarbu veikšanai tika atvēlēti divi mēneši. Pirms remonta sākšanas visi kaimiņi kāpņu telpā tika brīdināti par plānotajiem darbiem klienta dzīvoklī un iespējamām neērtībām, kas saistītas, piemēram, ar paaugstinātu trokšņu līmeni darba dienas laikā.

Demontāža

Demontāžas darbi šajā projektā bija pavisam nelieli – tika demontēta starpsiena starp istabām un uzstādīta no jauna.

Starpsienas

Saskaņā ar klienta izdomāto telpu dizainu tika uzstādītas jaunas starpsienas pēc Knauf C112 tehnoloģijas. Baltic Būves Centrs darbinieki izvēlējās interesantu un populāru risinājumu starpsienu noformēšanā starp virtuvi un zāli: divi taisnstūra caurumi tika papildināti ar stikla plauktiņiem dažādu dekora elementu izkārtošanai. Tāds populārs paņēmiens piesaista uzmanību un padara interjeru unikālu. Stikla plauktiņus šim projektam izgatavoja pēc pasūtījuma uzņēmumā VILORDS GM SIA. Bērnu istabā uzstādīja ģipškartona konstrukciju ar nišām ērtai rotaļlietu un citu sīkumu izkārtošanai. Līdzīgs princips tika izmantots vannas istabā.

Foto: Baltic Būves centrs

Griesti

Lai mājokļa griestus padarītu gaumīgus, guļamistabā un bērnu istabā pa telpu perimetru tika uzstādītas ģipškartona kārbas ar iebūvētiem LED paneļiem. Tā kā bērnu istabā būtiskas pārseguma paneļu atšķirības netika novērotas, darbinieki iztika bez griestu izlīdzināšanas ar ģipškartonu: griestus vienkārši apmeta un sagatavoja krāsošanai. Pēc klienta vēlēšanās zālē un guļamistabā tika uzstādīti balti, glancēti iestieptie griesti, kas vizuāli palielināja telpu un padarīja to svinīgu. Kā centrālais apgaismojums tika uzstādīta lampa LEDLIGHT 60W 3000K 4500lm.

Foto: Baltic Būves centrs

Sienas

Visas dzīvokļa sienas, izņemot sanitāros mezglus, tika nokrāsotas. Pirms krāsošanas sienu virsma tika sagatavota, nošpaktelēta un noslīpēta. Daļai sienu nācās izmantot ģipša apmetumu Knauf MP75, it īpaši tas skāra stūrus un grīdlīstu uzstādīšanas vietas. Sienu krāsošanai Baltic Būves Centrs profesionāļi izmantoja krāsu Sadolin Bindo 7.

Caurules un radiatori

Pirms darbu sākšanas saimnieku dzīvoklī visi radiatori jau bija nomainīti pret jauniem. Līdz ar to pietika vien ar projektēšanu un cauruļu uzstādīšanu, kā arī ūdens skaitītāju nomaiņu. Lai saimniekiem būtu ērtāk nolasīt rādījumus, tika izveidota viegla piekļuve skaitītājiem.

Elektroinstalācijas nomaiņa

Šajā dzīvoklī ierīkotā elektroinstalācija, kas tika veikta pirms tam, prasīja dažus uzlabojumus: elektroinstalācija bija ievilkta visās telpās, bet nebija savienota ar kontaktligzdām, apgaismes ierīcēm un slēdžiem. Tāpēc bija jāizstrādā šo momentu līdz galam un jāpabeidz elektroinstalācijas darbus.

Pirms ģipškartona likšanas uz griestiem klients vienojās ar kādu vietējo interneta pakalpojumu sniedzēju par optiskās šķiedras kabeļa ievilkšanu. Optika tika ievilkta tieši līdz vietai, kur pēc tam atradīsies Wi-Fi rūteris, kas ļāva paslēpt visus kabeļus.

Jauna grīda

Ņemot vērā, ka iepriekšējā dzīvokļa saimnieka grīdu izlīdzināšana ar tehnoloģiju Estrich tika izpildīti ar dažiem trūkumiem, nācās izlabot defektus un sagatavot grīdu flīžu un lamināta likšanai. Kā apdares materiālu grīdām viesistabā, guļamistabā, bērnu istabā un virtuves mēbeļu zonā klients izvēlējās laminātu Aurum Gusto Cayenne Walnut. Priekštelpā, kā arī palīgtelpā, kuru nākotnē klients plāno pārveidot par saunu, uz grīdas tika uzliktas flīzes Pamesa Klim Nacar 316x452. Salaiduma pārklāšanai starp laminātu un flīzēm tika izmantoti sliekšņi.

Foto: Baltic Būves centrs

Sanitārie mezgli

Tipiska parādība 119. sērijas dzīvokļos ir divi sanitārie mezgli, arī šis dzīvoklis nebija izņēmums. Pirmajā sanitārajā mezglā tika uzstādīta vannas istaba ar džakuzi funkciju, izlietne un veļas mazgājamā mašīna. Komfortablākai izmantošanai darbinieki pārvietoja vannas istabu, kas ļāva nedaudz paplašināt telpas platību. Lai džakuzi iekārtas pievienošana būtu maksimāli ērta, tika ievilkts elektrības kabelis un uztaisīta atsevišķa kontaktligzda.

Lai, ejot dušā, nevajadzētu uztraukties par šļakatām, standarta aizkariņu vietā saimnieki bija izvēlējušies caurspīdīgu stikla sienu ar matētiem elementiem.

Virs spoguļa tika uzstādīts apgaismojums, kas saimniekiem ļauj komfortabli izmantot šo telpu kosmētisko procedūru veikšanai. Spoguļi tika izgatavoti pēc pasūtījuma pie VILORDS GM SIA.

Otrs sanitārais mezgls aprīkots ar klozetpodu un modeļa Logis Bidette ljet, hrom bidetu. Vēlāk šeit plānots izvietot tualetes piederumu uzglabāšanas sistēmu. Sanitāro mezglu apdarei tika izmantotas flīzes Pamesa Urbana Gris 450х450, Pamesa Klim Vision Rlv 3D Mix 316x452, kas tika piemeklētas ar salona Metroks SIA speciālistu palīdzību.

Foto: Baltic Būves centrs

Virtuve

Šajā projektā “Baltic Būves centrs” paši virtuvi neizgatavoja. Ērtai sadzīves tehnikas un virtuves ierīču izmantošanai, elektroinstalācijas izvadu un kontaktligzdu izkārtojuma detaļas virs darba zonas tika saskaņotas ar mēbeļu izgatavošanas uzņēmumu.

Virtuves fasāžu un galda virsmas materiālus izvēlējās dzīvokļa saimnieki. Viņiem pieder arī virtuves mēbeļu konfigurācijas ideja.

Tā kā dzīvokļa saimnieki nolēma neatteikties no gāzes plīts, tika izvadīts ārā atsevišķs ventilācijas kanāls virtuves nosūcējam, iepriekš noformējot atbilstošu atļauju būvvaldē.

Foto: Baltic Būves centrs

Lodžijas

Viens no galveniem uzdevumiem šajā projektā bija siltināt un izremontēt lodžijas, vienā no tiem organizējot darba zonu. Lai izvairītos no caursalšanas, nācās nosiltināt lodžiju sienas un griestus no iekšpuses ar putuplasta kārtu, virsū uzklāt apmetuma kārtu, to nostiegrojot ar fasādes tīklu.

Griesti tika izlīdzināti, izmantojot mitrumizturīgo ģipškartonu pēc tehnoloģijas Knauf D113. Tie ir griesti ar viena līmeņa metāla konstrukciju — strādājot pēc šīs tehnoloģijas, tiek “apēsti” tikai 5-7 cm augstuma. Sienu un griestu virsmu apmeta un nokrāsoja

Pie pievienotajām lodžijām tika ierīkota elektroinstalācija, lai būtu iespējams izmantot elektroierīces. Tāpat ierīkoti LED paneļi lodžiju apgaismošanai. Pa perimetru uzstādītas optimāla platuma palodzes.

Komfortablas temperatūras uzturēšanai telpā tika uzstādīta plānslāņa infrasarkanā siltā grīda.

Foto: Baltic Būves centrs

Durvis

Pēc grīdas seguma ieklāšanas dzīvokļa telpās “Baltic Būves Centrs” meistari uzstādīja uzņēmumā Prodex SIA iegādātās Merini 800 venge markas durvis starp istabām. Durvju konstrukcijas tika pirktas izjauktā veidā, darbinieki tās samontēja paši tieši uzstādīšanas vietā. Izvēloties šādu risinājumu var pielāgot durvju rāmi un apmales, ja tas ir nepieciešams. Daļai durvju tika uzstādītas atdures. Otrajām ieejas durvīm uzstādīts papildu slieksnis, lai uzlabotu skaņas un siltuma izolāciju.

Pēc durvju uzstādīšanas pa visu dzīvokļa perimetru tika uzstādītas plastmasas grīdlīstes. Speciālisti atrada interesantu modeli, kurā kabeļu nostiprināšanai un ielikšanai var noņemt visu priekšējo daļu, nevis tikai vidusdaļu, turklāt tas ir augstāks par parastajām plastmasas grīdlīstēm – tādēļ izskatās masīvāk un dārgāk.

Pēc remonta pabeigšanas uzņēmuma darbinieki veica pilnvērtīgu ģenerāltīrīšanu, pēc kuras dzīvoklis izskatījās sakopts un patīkams.

Apskati arī citus “Baltic Būves Centrs” veikumus nekustamo īpašumu sludinājumu portālā City24.lv!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu