6 stilīgi augi, kas nekaitēs tavam mīlulim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash/Krista Mangulsone

Ģimenē ienākot jaunam mājdzīvniekam, pirmā doma, kas pārņem ģimenes locekļus, ir – kā padarīt mājokli drošu kucēnam vai kaķēnam. Tas attiecas arī uz telpaugiem – daudzi no iemīļotajiem telpaugiem patiesībā var būt kaitīgi dzīvniekam, turklāt suns vai kaķis, ziņkārības vai garlaicības mākts, dažkārt var augus nogaršot un saindēties. Tomēr nebēdā – ir dažādi stilīgi telpaugi, kas ne tikai lieliski papildinās mājokļa interjeru, bet arī nekaitēs mīlulim, ja tas nolems kādu no augiem pagaršot.

Pušķu hlorofīts

Pušķu hlorofītam ir raksturīgas asas, cieši novietotas lapas, kas kopumā rada teju vai dramatisku efektu, vienlaikus neradot pārblīvētas telpas iespaidu. Šie augi lieliski izskatīsies uz kamīna plaukta vai uz palodzēm, turklāt par novietošanu nav pārlieku jāsatraucas, jo šis augs dzīvniekiem indīgs nebūs.

Istabas papardes

Papardes iederēsies piekarināmajos puķupodos – to lapas laiski karāsies pāri podu malām, veidojot džungļu efektu. Uzturi paparžu augsni mitru, un šie augi priecēs ar koši zaļām un kuplām lapām.

 

A post shared by plantly (@_plantly) on

Arekas palma

Ja vēlies piešķirt mājoklim tropisku noskaņu, bet baidies, ka kaķis vai suns varētu saindēties ar palmu lapām, tad Arekas palma būs īstā izvēle. Šī palma nav indīga, bet spēs panākt istabai tropisku izskatu, kas šobrīd tik ļoti ir modē. Ņem vērā – iestādi palmu milzīgā un stabilā podā, lai mājdzīvnieks to nevarētu tik vienkārši apgāzt.

Arekas palma būs ne tikai fantastisks fokālais punkts dzīvojamā istabā, bet tās spēj arī attīrīt gaisu no dažādiem toksīniem.

 

A post shared by Janis Nicolay (@pineconecamp) on

Gumijkoks

Gumijkoks telpaugu vidū ir viens no stilīgākajiem augiem, kas ne tikai izdaiļos mājokli, bet arī neprasa īpašas rūpes. Apaļās, vaskotās lapas izcels jebkuru mājokļa stūri – atliek vien tās iestādīt izteiksmīgā puķupodā un nolikt kādā blāvākā, bet labi apgaismotā stūrī. Ievēro – šiem augiem patīk saules gaisma, un tos ir viegli pārlaistīt. Gumijkokam patiks, ja ļausi augsnei mazliet apžūt un tikai tad to aplaistīsi.

 

A post shared by intotheplants (@intotheplants) on

Atliektā bokarne

Šis savdabīgais, miniatūrais koks izceļas ar resnu stumbru un garām lapām, kas atgādina meiteņu matu cirtas. Šie augi mēdz visai strauji augt garumā, tāpēc iederēsies lielākās telpās, birojos un viesistabās. Savukārt ar auga kopšanu nav pārlieku jāaizraujas – tie ir jālaista tikai reizi vienā vai divās nedēļās.

Marantas

Košo lapu īpašnieces marantas ir visai niķīgs augs, taču nekaitēs ne sunim, ne kaķim. Lai izaudzētu kuplu marantu, izvēlies lielāka izmēra puķupodu, bet centies piemeklēt tādu podu, kas nekonkurēs ar auga košajām lapām. Novieto augu kādā saulainākā vietā, bet izvairies no tiešiem saules stariem, kas veicinās auga košo lapu krāsas pigmentu izbalēšanu. Savukārt augsni uzturi mitru, taču ne pārāk slapju.

 

A post shared by My Jungle (@myjungleuk) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu