5 labumi, kāpēc sekss uzlabos tavu treniņu kvalitāti

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Šķiet, kāds tur sakars - darbs sporta zālē ir viens, bet seksuālās aktivitātes ir kas pavisam cits. Tomēr tā nav, šīs abas lietas izrādās savstarpēji saistītas - jo aktīvāka būs tava seksuālā dzīve, jo vieglāki un baudāmāki būs tavi treniņi.

Uzbudinājuma stāvoklī pulss mums paātrinās līdz 150 sitieniem minūtē, un tuvībā aizvadītas pusstundas laikā tiek nodedzinātas 200 kilokalorijas.

Sāpes atkāpjas - spēks treniņam

Seksa laikā organismā veidojas endorfīni, morfija dabiski analogi. To ietekmē ne vien uzlabojas garastāvoklis, bet arī izzūd sāpes. Vienalga, vai mūs nomoka migrēna vai artrīts, no seksa sāpes pāries! Šis stāvoklis spēj saglabāties pat līdz divām diennaktīm - tad vari nodoties arī mazliet grūtākam treniņam. 

Sirds gavilē!

Seksa laikā, pulss, kas parasti ir 70 līdz 80 sitienu minūtē, pieaug līdz 100, bet orgasma laikā pat līdz 160-180.

Tas ir ļoti labs treniņš tavai sirdij! Pētījumos pierādīts, ka sievietēm, kuras spēj sasniegt vairākus orgasmus, ir mazāka iespēja saslimt ar sirdskaitēm un cukura diabētu. Un, protams, kā zinām - labam treniņam vajag stipru sirdi!

Attīrāmies no holesterīna

Seksa laikā asinīs izdalās hormons dopamīns, kas veicina organisma attīrīšanos no holesterīna.

Bez tam dopamīnam ir labvēlīga ietekme uz psihi - tas darbojas kā savdabīgs trankvilizators. 

Ar tīru organismu un mierīgu prātu uz sporta zāli!

Neslimojam!

Nereti visu apņemšanos nomest lieko svaru un uzturēt savu organismu veselu izjauc pēkšņas saslimšanas. Pierādīts, ka tie, kas ir seksuāli aktīvi, retāk saaukstējas un slimo ar gripu. Ir pietiekami nodarboties ar seksu vienu līdz divas reizes nedēļā, lai paaugstinātos imūnglobulīna līmenis asinīs un saaukstēšanās mūs neskartu! 

Saldu miedziņu!

Seksa  laikā veidojas hormoni, kas nosaka apmierinātības izjūtu: dopamīns, serotonīns un endorfīni. Tie darbojas kā dabiski nomierinoši līdzekļi, un tādēļ arī rodas miera izjūta, kas ļauj ieslīgt saldā miegā. Kārtīgi izgulējies cilvēks ir spēka un apņēmības pilns! Lieliski!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu