Amerikāņu pāra sapņu ceļojumu traģiski pārtrauc "Islāma valsts" uzbrukums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jay Austin / Instagram

​Teju ikviens no mums reiz ir iedomājis par to, kā būtu pamest darbu un doties apceļot pasauli, taču tikai daži cilvēki ir gana drosmīgi, lai šo sapni realizētu. Vieni no šiem drosminiekiem bija amerikāņu pāris Džejs Ostins (29) un Laurena Geogena (29), taču viņu sapņu ceļojumu Tadžikistānā traģiski pārtrauca "Islāma valsts" uzbrukums, vēstī portāls independent.com

2017.gada jūlijā Džejs un Laurena pameta Amerikas Savienotās Valstis, lai ar velosipēdiem apceļotu dažādus pasaules reģionus un vietas. Pāris rūpīgi datēja pieredzēto blogā un ievietoja ceļojuma fotogrāfijas savā Instagram profilā.

Savā blogā pāris vairākkārt uzsvēris, ka ceļojuma laikā bieži saskaras ar lielu sirsnību, dāsnumu un viesmīlību no vietējo iedzīvotāju puses. 

2018.gada 25.jūlijā pāris publicēja fotogrāfiju, ziņojot, ka pienākusi ceļojuma 365.diena un ka viņi veiksmīgi sasnieguši Ak Baital kalnu pāreju Tadžikistānā. 

Diemžēl šī bija pēdējā fotogrāfija, ko pāris ievietoja vietnē Instagram, jo jau pēc pāris dienām viņu ceļojums traģiski aprāvās.

29.jūlijā Džejs un Laurena kopā ar vēl diviem ceļotājiem no Nīderlandes un Šveices minās pa vienu no gleznainajiem Tadžikistānas ceļiem. Pēkšņi no pretējā virziena tūristiem tuvojās kāda mašīna, kurā atradās vairāki vīrieši.

Brīdi pēc tam, kad mašīna jau bija pabraukusi garām velosipēdistiem, tā pēkšņi apgriezās braukšanai pretējā virzienā un, uzņemot ātrumu, ietriecās četrotnē. Kā vēsta mediji, uzbrucēji savus upurus arī sašāvuši un sadūruši. 

Visi četri velosipēdisti gājuši bojā. 

Divas dienas vēlāk "Islāma valsts" publicēja video, kurā redzamie pieci vīrieši identificēti kā uzbrucēji. Publicētajā video materiālā vīrieši zvēr „nogalināt neticīgos, kuri šķērsojuši viņu zemi”.

Kā norāda bojāgājušo draugi, šī ir patiesi liela traģēdija un viņiem aizgājušo ļoti pietrūkst.

Laikā, kad Džejs un Laurena atradās Tadžikistānā, ASV Valsts departaments Tadžikistānai bija piešķīris zemākā līmeņa drošības reitingu, kas nozīmē, ka valsts ir droša ceļošanai.

Pēc uzbrukuma drošības reitings tika pacelts uz otro līmeni, norādot, ka tūristiem šajā valstī nepieciešams „ievērot parastus drošības pasākumus”.

Tadžikistāna šobrīd izmeklē notikušo. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu