VI: Sākoties mācībām, skolās jānodrošina higiēnas prasībām atbilstoša vide

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka /

Sākoties jaunajam mācību gadam, skolās jānodrošina higiēnas prasībām atbilstoša vide, atgādina Veselības inspekcija (VI).

Inspekcijas pārstāve Saiva Luste aģentūrai LETA norādīja, ka atbilstoši normatīviem šo prasību ievērošanu skolā atbildīgs ir iestādes vadītājs, savukārt VI skolās kontrolē higiēnas prasību izpildi. Viņa uzsvēra, ka līdz jaunā mācību gada sākumam palicis pavisam īss brīdis, tāpēc, lai atgriešanās skolā būtu bērnu veselībai droša, skolai ir jānodrošina higiēnas prasībām atbilstoša vide.

Tas nozīmē, ka visām telpām un to iekārtām jābūt tīrām un darba kārtībā, kā arī skolā jābūt nodrošinātam tekošam aukstajam un karstajam ūdenim. Tāpat mācību telpās galda un krēsla augstumam jābūt atbilstošam skolēnu augumam, bet apgaismojumam telpās jābūt pietiekošam un vienmērīgam, atgādināja Luste.

Iestādei arī jānodrošina, ka tualetes telpās ir pieejams tualetes papīrs, ziepes un roku susināšanas līdzekļi, telpas regulāri jāvēdina, gaisa temperatūrai mācību telpās jābūt ne zemākai par 18 grādiem pēc Celsija, skolā jābūt apmācītam darbiniekam pirmās palīdzības sniegšanā un skolā jābūt nodrošināta vietai, kur skolēniem uzglabāt ikdienā nepieciešamās lietas, lai atvieglotu skolas somas saturu.

Mācību gada laikā, vēlams pirmā semestra pirmajā mēnesī, jāveic arī kašķa un pedikulozes pārbaudi skolēniem, kā arī profilaktiskās veselības pārbaudes.

Prasības, kas jāievēro izglītības iestādēm, noteiktas Ministru kabineta noteikumos "Higiēnas prasības izglītības iestādēm, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu