Policistu vaino nepamatotā asaru gāzes baloniņa un spēka izmantošanā pret aizturēto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scabpix

Iekšējās drošības birojs (IDB) ierosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret policistu par nepamatotu asaru gāzes baloniņa un spēka izmantošanu pret aizturēto, kurš ar kāju dauzījis pa izolatora durvīm.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu ierosināts apsūdzēt par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas saistīta ar vardarbību, aģentūra LETA noskaidroja Iekšējās drošības birojā.

Lai pārtrauktu aizturētās personas dauzīšanu ar kāju pa pagaidu turēšanas telpas durvīm, amatpersona pret aizturēto bija lietojusi speclīdzekli - piparu gāzes baloniņu - un fizisku spēku.

Izmeklēšanā secināts, ka konkrētajā situācijā nav ņemts vērā samērīgums, un speclīdzekļa un fiziskā spēka pielietošana nebija pamatota.

Aizturētā persona neradīja apdraudējumu apkārtējiem, atradās vienvietīgā pagaidu turēšanas telpā, neizrādīja pretošanās vai nepakļaušanās pazīmes, norāda IDB.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu