Jaunā BMW M2 svaigākie rekordi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

BMW kompaktākais M sērijas auto ir piedzīvojis vairākus uzlabojumus. 

Pērn visā pasaulē tieši šis “BMW M sērijas bāzes modelis tika pārdots rekordlielā skaitā, proti, 12 tūkstoši spēkratu. “Tas ir vairāk nekā jebkura cita “M sērijas” auto pārdošanas rezultāti,” teica “Inchcape Motors Latvija” BMW tirdzniecības vadītāja Kristīne Nesaule.

Minhenieši šo rekordu izlēma nosvinēt, laižot ekskluzīvo “BMW M2 Coupe Edition Black Shadow”, kas tika prezentēta pavasarī Ženēvas automobiļu izstādē. Pēc Nesaules paustā, spēkrats pilnībā atbilst savam nosaukumam, jo vienīgais pieejamais vizuālais noformējums ir virsbūve “Black Sapphire Metallic” krāsā apvienojumā ar 19 collu speciāliem vieglmetāla diskiem matētā melnā krāsā.

Tēlu papildina oglekļa šķiedras elementi eksterjerā, tumši hromētas izpūtēja izejas, melni glancēts radiatora režģis un aizmugures difuzors, kas darināts no oglekļa šķiedras. Auto uz priekšu dzen sešu cilindru dzinējs ar 370 ZS jaudu, kas sajūgts ar septiņu pakāpju DCT pārnesumkārbu. Naksnīgais sporta auto līdz 100 km/h ieskrienas vien 4,3 sekundēs.

Rekords balonu spridzināšanā

Šā gada jūlijā “BMW M2 Competition”, pats ātrākais šīs sērijas auto, uzstādīja jaunu Ginesa rekordu, minūtes laikā ar lāzera palīdzību pārspridzinot 79 balonus. Iepriekšējais rekords, kas tika uzstādīts 2016.gadā, bija 63 baloni. Ar šo performanci BMW vēlas izcelt M2 Competition dinamiku un braukšanas precizitāti.

Arī “BMW M2 Competition” ir uzstādīts 3 litru sešu cilindru turbo motors, taču tā galvenie veiktspējas parametri ir 410 ZS un 550 Nm. Tandēmā ar dzinēju strādā vai nu sešu pakāpju manuālā vai septiņu pakāpju DCT pārnesuma kārba. Lai sasniegtu 100 km/h ātrumu automobilim vajag vien 4,2 sekundes, bet jaunā M2 Competition maksimālais ātrums ir 280 kilometri stundā. Šāds auto maksā no 64 900 eiro.

Konceptauto parāda M2 individualizēšanas iespējas

Šā gada jūlijā Gudvudas Ātruma festivāla ietvaros BMW prezentēja “M2 M Performance Parts Concept”. Šī izstādes automobiļa galvenais uzdevums ir parādīt M GmbH piedāvātās automobiļu individualizēšanas iespējas, izmantojot virkni virsbūves detaļu no oglekļa šķiedras (priekšējie spārni, jumts, bagāžnieks, radiatora režģis un difuzors), kā arī citādāku salona noformējumu. 

Piedevām ar M Performance detaļām auto ne tikai vizuāli atšķiras no standarta M2, bet ir arī par 60 kilogramiem vieglāks. Tātad iegūst arī mašīnas dinamiskās īpašības. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu