Grieķijas likumdevēji, ēdot putnu gaļu, mēģinās mazināt bažas par putnu gripu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas parlamentā strādājošie, sākot no ministriem līdz personālam, nākošajā nedēļā pusdienās ēdīs mājputnu maltītes, lai atjaunotu iedzīvotāju uzticību putnu produktiem.

Grieķijas ministri, deputāti, akreditētie žurnālisti un personāls saņēmuši ielūgumus uz pusdienām 16.novembrī parlamenta ēdnīcā, un ēdienkartē iekļauti vistas un tītara gaļas produkti un olas. "Jūsu klātbūtne palīdzēs mainīt pašreizējo negatīvo gaisotni, kas finansiāli sagrāvusi daudzus mājputnu audzētājus," teikts parlamenta sociālo lietu komitejas izsūtītajā ielūgumā. Pēc Grieķijas valdības paziņojuma pagājušajā mēnesī par putnu gripas aizdomām kādā salā Egejas jūrā putnu produktu tirdzniecības apjomi Grieķijā ir smagi kritušies. Kaut arī pārbaudes neuzrādīja putnu gripas klātbūtni un amatpersonas veica virkni piesardzības pasākumu, pieprasījums pēc Grieķijas putnu gaļas nekavējoties nokritās gan vietējā tirgū, gan ārzemēs. Virkne valstu slēdza savas robežas Grieķijas putnu produktu importam. Arī atkārtotās pārbaudes Eiropas Savienības (ES) laboratorijā Lielbritānijā apliecināja, ka Grieķijas Hijas salā Egejas jūrā mirušais putns nav bijis slims ar putnu gripu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu