Nekonstatē putnu gripas pēdas Igaunijā atklātajās beigtajās vistās (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākotnējās analīzes nav atradušas nekādu slimību pazīmes 26 vistās, kas tika atrastas nobeigušās kādā fermā Pelvas apgabalā Igaunijas dienvidaustrumos. Līdz ar to vistu nāves vienīgais izskaidrojums varētu būt caunas vai seska uzbrukums, raksta "Postimees".

Igaunijas Veterinārās un pārtikas pārvaldes vadītājs Ago Pertels pavēstīja, ka oficiālie laboratorijas analīžu rezultāti būs zināmi trešdien, bet sākotnējās pārbaudes neuzrāda ne putnu gripas, ne Ņūkāslas slimības klātbūtni. Piesardzības apsvērumu dēļ saimniecībā, kur tika atrasti beigtie putni, ieviesti īpaši drošības pasākumi, jo vienlaicīga daudzu putnu nobeigšanās nav parasta lieta. No saimniecības aizliegts izvest vai ievest tajā putnus un mājdzīvniekus, taču cilvēku kustība nav ierobežota, sacīja Pertels. Viņš arī pauda atzinību par saimnieku apzinīgo un operatīvo rīcību, par atrastajiem beigtajiem putniem nekavējoties ziņojot amatpersonām, kā arī veterinārā dienesta tūlītējo rīcību, ieviešot visus nepieciešamos piesardzības pasākumus. Kā sacīja Pelvas apgabala veterinārā dienesta vadītājs Seido Suija, veterinārārstus satrauca fakts, ka piektdien atrastajiem 20 putniem nebija nekādu ārēju vardarbības pazīmju, un tādēļ amatpersonas neuzdrīkstējās pieņemt, ka visas vistas nobeidzis kāds mazs meža zvērs. Pārējām sešām vistām bija redzami ievainojumi. Suija minēja, ka vainīgais varētu būt kāds sesks, kas mācījis savus mazuļus un tādēļ nav medījis vistas barībai, bet mājputnus tikai nosmacējis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu