Otrdien: striptīzs – māksla vai izvirtība? (59)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusskolniecei Andželīnai pirmajā vakarā šis darbs likās vulgārs, taču nopelnītie 100 Ls meiteni pārliecināja. Naktsklubu īpašnieks Gundars Ūdris meitenēm sola no 200 līdz 1500 Ls lielu peļņu.

18 gadus vecā Andželīna par striptīza dejotāju strādā nedēļas nogalēs, pārējās dienās viņa apmeklē vidusskolu. Kad meitene saņēma piedāvājumu strādāt striptīza klubā par dejotāju, viņa ilgi nevilcinājās to izmēģināt. Pirmajā reizē Andželīnai likās, ka šis darbs ir pārāk vulgārs. Taču, nopelnot 100 Ls par dejošanu jau pirmajā vakarā, viņa šīs domas atmeta. Nauda pārliecina.

Meitenes mamma esot progresīvi domājoša sieviete un meitas nodarbošanos uzskata par normālu. Andželīna Dāvida bēniņos jutīsies ļoti ērti un, aizrāvusies sarunā ar raidījuma vadītāju, atklās dažādas striptīza klubu aizkulises. Striptīza dejošana ir diezgan bīstama – ja pārāk aizraujas, var arī uzgāzties klientiem uz galvas! Viņai nepatīk, ja jādejo veciem klientiem. Daudz foršāki esot jaunie džeki, taču tiem parasti nav naudas.

Liene un Reinis uzskata, ka striptīzs nav baudāms un ar mākslu tam vispār nav nekā kopīga! Meitenēm naktsklubos nav ko meklēt, ne kā apmeklētājām, ne dejotājām! Striptīzs liecina par cilvēku izvirtību. Tas ir perversi, ja sievietei dejas laikā nākas atklāt savu ķermeni svešiem vīriešiem. Stulbi, ja sieviete nespēj atrast citu veidu iztikas pelnīšanai, kā vien pārdodot savu miesu un izskatu.

Liekas, ka lielākā daļa Rīgas iedzīvotāju un viesu nepiekrīt šim viedoklim. Pēdējā pusgada laikā Rīgā parādījušies aptuveni desmit jauni striptīza klubi. Ja nebūtu pieprasījuma, nebūtu piedāvājuma, vai ne tā?

Naktsklubu īpašniekiem nepatīk zīmēties publiski, taču naktsklubu “Temple” un “Flame” īpašnieks Gundars Ūdris piekritis apciemot Dāvidu. Gundars meitenēm, kuras kāro dejot striptīzu, sola no 200 līdz 1500 Ls lielu peļņu. Attaisnojot uzbrukumus par izvirtību, naktsklubu īpašnieks apgalvos, ka bieži vien vidusskolnieces 1. septembrī izskatās daudz vulgārāk nekā dejotājas viņa klubos!

Dejotāja un horeogrāfe Dana paziņos, ka viņai laimējies, jo nekad nav dejojusi striptīza klubos. Viņai ir žēl, ja meitenes spiestas pelnīt naudu ar savu miesu. Dana ir pieredzējusi, ka striptīza klubos pastāv prostitūcija. Striptīzs, viņasprāt, nav ne māksla, ne arī izvirtība. Tas ir mūsdienīgs peļņas veids – dejošana vidē, kurā visvieglāk nopelnīt naudu. Atklāti par visu tikai „Dāvida šovā” TV5 pulksten 22:00.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu