Hodorkovski un Ļebedevu var izsūtīt uz Sibīriju (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja bijušais Krievijas naftas lielfirmas "Jukos" vadītājs Mihails Hodorkovskis un viņa kolēģis Platons Ļebedevs tiks nosūtīti ar vilcienu uz Sibīriju soda izciešanai, viņi tur varētu ierasties ne agrāk kā pēc nedēļas.

"Parasti notiesātos ved uz Sibīriju ar vilcienu, un pietiek ielūkoties kartē, lai novērtētu, cik daudz laika būs vajadzīgs," teica Sibīrijas federālā apgabala Federālā sodu izpildes dienesta pārvaldes priekšnieka vietnieks Ivans Zamorjevs. Viņš uzsvēra, ka pārvaldes rīcībā nav informācijas, ka Hodorkovskis vai Ļebedevs tiks nosūtīti tieši uz Sibīriju, ziņo aģentūra "Interfax". "Tā ir centrālā aparāta funkcija, un tas sadala ieslodzītos un izraksta attiecīgo norīkojumu. Teritoriālās iestādes saņems šo informāciju tikai pēc ieslodzīto ierašanās labošanas iestādēs," viņš norādīja. Zamorjevs sacīja, ka lēmums nosūtīt Hodorkovski un Ļebedevu uz Sibīriju, Urāliem vai Pievolgu var tikt pieņemts arī tāpēc, ka Maskavā nav vispārējā režīma kolonijas, kurā viņiem paredzēts izciest sodu. "Sibīrijā šādu iestāžu ir vairāk nekā divi desmiti," teica Zamorjevs un uzsvēra, ka Hodorkovskis un Ļebedevs, ja viņi ieradīsies kādā kolonijā Sibīrijā, izcietīs sodu ar vispārējiem noteikumiem. "Mums viņi būs parasti ieslodzītie," viņš norādīja un piebilda, ka Krievijas sodi izciešanas sistēma neparedz iespēju radīt īpašus apstākļus ieslodzītajiem par viņu pašu līdzekļiem. "Vienlaikus administrācija var izrādīt pretimnākšanu un palīdzēt organizēt par viņu līdzekļiem, piemēram, papildu ārstēšanu, uzaicināt attiecīgos speciālistus," viņš piebilda. "Domāju, ka viņi strādās. Brīvības atņemšanas vietās viņi pat varēs nodarboties ar privāto uzņēmējdarbību," sacīja Zamorjevs. "Manuprāt, šo ieslodzīto intelektuālais potenciāls tiks pieprasīts, jo pēdējā laikā labošanas iestādēs nonāk cilvēki, kuri neprot pat lasīt un rakstīt."

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu