Latvijā populārākie modes dizaineri (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iestājies rudens, pēdējais laiks papildināt savu drēbju skapi. Neliels ieskats Latvijā populārāko dizaineru personību aprakstā un viņu piedāvājumā.

Gints Bude Beidzis 16. arodskolu, ieguvis „sieviešu virsapģērba dizainera” diplomu. Turpmāk savas zināšanas papildinājis Rīgas politehniskajā institūtā. Šī gada 2.novembrī Ginta Budes modes nams svinēs savu 15 gadu pastāvēšanas jubileju. Gints lepojas ar to, ka bijis pie Latvijas modes rašanās šūpuļa.

Ko viņš iesaka šajā rudenī? Klasisks mētelis, garums – līdz celim. Obligāts aksesuārs dabiskās kažokādas apkakle identiskā mēteļa krāsā. Gints Bude uzskata, ka šīs sezonas aktuālākā krāsas ir piesātināts sarkanvīns, sinepes, brūns,haki, balta un melna kombinācija.

DāvidsŠķiet šis vārds neprasa komentārus. Dāvids ir visnotaļ skandaloza persona. Modes mākslinieks dod priekšroku „ne vienas dienas” apģērbam. Apģērbam ir jābūt tādam lai to varētu kombinēt ar citām lietām. Dāvida leksikā nav termini – „moderns” un „nemoderns”, gavenais ir stils un māka izvēlēties pareizos apģērba gabalus.

Ko viņš iesaka šim rudenim? Gumijas zābakus, garu kleitu savienojumā ar īsu mēteli, galvassegai Dāvids iesaka lakatu, sasietu zem zoda. Vīriešiem neatņemama šis sezonas stila lieta ir džemperis. Iesaka iegādāties apģērbu brūnā krāsā. Pats šoruden iegādāsies bezroku džemperi.

Atis ArtemjevsBērnībā Atis vēlējās kļūt par dziedātāju, mākslinieku vai ārstu, tomēr kļuva par tērpu dizaineri. Beidzis Istituto Marangoni Milānā. Atgriezies no Milānas sāka strādāt Rīgā. Viņa klientu vidū ir tādas zvaigznes kā Laima Vaikule un Jānis Stībelis. Viens no pēdējiem viņa mākslas darbiem – Eināra Repšes meitas Madaras Repšes kāzu kleita, darba procesā dizaineris izlietoja 30 metrus auduma. Atim patīk strādāt ar itāļu audumiem. Viņam nepatīk piedalīties konkursos, Atis pats zinot uz ko ir spējīgs.

Ko viņš iesaka šim rudenim? Cimdus no plāna un spilgta auduma. Pats šoruden iegādāsies zilas krāsas žaketi un pūkainu džemperi, kā arī tumši zilas lakādas kurpes.

Anna Led Beigusi Sanktpēterburgas dizaina akadēmiju. Par īpašu lepnumu uzskata sava zīmola Anna Led radīšanu. Savas kolekcijas Anna ir demonstrējusi Maskavā, Ņujorkā, Tokijā. Tērpu radīšanai Anna izmanto tikai dabiskus materiālus un audumus.

Ko viņa iesaka šim rudenim? Jaku ar pogām, josta „folk” stilā, lielām kabatām. Šo apģērba gabalu iespējams nēsāt gan ar svārkiem, gan džinsam. Pati dizainere šoruden tērpsies rožu krāsas ādas jakā, kuru speciāli pasūtījusi Japānā. To būs iespējams nēsāt gan ikdienā, gan svinīgākos pasākumos.

Baiba Ripa Beigusi Hamburgas mākslas akadēmiju, Latvijā ieguvusi dekoratora diplomu. Kā tērpu dizainere sevi pirmo reizi pieteica pirms pus gada. Viņas pirmā debija bija tik spilgta, ka B.Ripas darinātos apģērbus iecienījušas daudzas. Īpašas līnijas, faktūra, interesanti izšuvumi un aplikācijas. Ripas klienti ir pietiekami nodrošināti, viņi zina augstas kvalitātes nozīmi un ir par sevi pārliecināti. Uz šo brīdi par savu nozīmīgāko sasniegumu uzskata to, ka visi viņas tērpi ir roku darbs.

Ko viņa iesaka šim rudenim? Ļoti kupli svārki, garums – pāri celim. Pati šoruden nēsās bikses, bet virs biksēm svārkus, lai šajā rudenī būtu siltāk.

Natālija Jansone Beigusi Ļeņingradas universitāti, kur apguva korejiešu filozofiju. Pēdējās trīs kolekcijas rādījusi arī Japānā un Parīzē. Darinājusi apģērbu arī slavenajai krievu dziedātājai – Zemfirai, latviešu zvaigznei – Lindai Leen, kulta grupai „Cosmoss”.

Ieteikumi šim rudenim. Šalles vietā izvēlieties lapsu, apavi – armijas stila zābaki.

VassilisaBeigusi Romas mūsdienu mākslas akadēmiju, ieguvusi apģērbu dizainera diplomu. Uzvarējusi Itālijā organizētajā jauno dizaineru konkursā, ieguva iespēju stažēties Gai Mattiolo modes namā. Ietikumi šim rudenim. Krāsaini gumijas zābaki un lietussarga ar tādu pašu krāsu salikumiem. Mazas, koķetas cepurītes – „tabletes”.

Aleksandrs Pavlovs. Pavlova 2005.2006.gada rudens/ziemas kolekcija ieguva pirmo vietu Baltic Fashion Week. Ar jaunāko 2006.gada pavasara/vasaras kolekciju A.Pavlovs piedalījās Parīzes modes pasākumā PRET A PORTER PARIS. Uzskata, ka visi viņa skates tērpi ir nēsājami arī ikdienā. Viņa klientu vidū ir biznesa sievietes.

Ko viņš iesaka šim rudenim? Dārgu kašmira kleitu – gaiši bēšīgā tonī. Pats šoruden nēsās identiskas krāsas mēteli un tērpam pieskaņos brilles no jaunākās Ray – Ban kolekcijas.

Līga BangaBeigusi Mākslas akadēmiju, dizaina un modes nodaļu. 2003. gadā ieguva pirmo vietu Baltic Fashion Week Vācijā. Sadarbojas ar žurnāliem – „Pastaiga”, „Una”, „Pastaiga.ru”, „Santa”. Viņas apģērbi ir raksturīgi ar vienkāršām formām, bet tērpu radīšanās procesā izmanto interesantus audumus.

Ko iesaka šim rudenim? Dārgu piespraudi, kuru kā aksesuāru piespraust pie žaketes vai cita apģērba gabala. Vīriešu cepuri ar melnām, zaļām vai violetām svītrām. Pati šoruden nēsās līdzīgu cepuri un džinsus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu