"Vernisāžas centrs" maksās kompensāciju par invalīda neielaišanu naktsklubā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA "Vernisāžas centrs" noteiktajā termiņā nav pārsūdzējis tiesas spriedumu, kurā atzīts, ka uzņēmums pieļāvis diskrimināciju, pirms vairākiem gadiem naktsklubā "Eddies Club" neielaižot rīdzinieku Raimondu Smagaru, kurš pārvietojas ratiņkrēslā, informēja Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas kancelejas vadītāja Inta Simakova.

Līdz ar to uzņēmumam būs jāsamaksā Smagaram tiesas noteiktā 3000 latu kompensācija par goda un cieņas aizskaršanu. "Vernisāžas centra" pārstāvis Konstantīns Tihomirnijs apliecināja, ka spriedums nav pārsūdzēts. Pagaidām kompensācija Smagaram vēl nav samaksāta. Jau ziņots, ka Smagars vērsās tiesā, uzskatot, ka naktskluba "Eddies Club" apsargi 2002.gadā nepamatoti nav ļāvuši viņam iekļūt naktsklubā, jo viņš pārvietojas ratiņkrēslā. Liedzot cilvēkam ar invaliditāti iekļūt naktsklubā, pārkāpts diskriminācijas aizliegums, nepamatoti ierobežotas viņa tiesības, kā arī aizskarts gods un cieņa. Rīgas apgabaltiesa 11.jūlijā Smagara prasību daļēji apmierināja. Tiesa atzina, ka "Vernisāžas centrs" pieļāvis diskrimināciju, un piedzina no uzņēmuma kompensāciju par goda un cieņas aizskaršanu, kā arī 106 latu tiesāšanās izdevumus. Smagars par viņa diskriminēšanu un atteikšanos ielaist klubā prasīja 30 001 lata kompensāciju, taču pēc tiesas sprieduma pasludināšanas atzina, ka ir ar to apmierināts. Kā jau ziņots, Smagara advokāts Agris Bitāns lietas izskatīšanas gaitā Rīgas apgabaltiesā uzsvēra, ka prasītāja mērķis ir panākt, lai atbildētājs atzītu savu kļūdu, neielaižot naktsklubā viņa klientu tikai tāpēc, ka viņš pārvietojas ratiņkrēslā, savukārt "Vernisāžas centra" pārstāvis pauda pretēju viedokli, pārmetot prasītājam saasinātu uztveri un situācijas pārprašanu. "Problēma nebija ratiņkrēslā, bet gan telpu izvietojumā," skaidroja Tihomirnijs, norādot, ka 2003.gadā veikta kluba renovācija, tas pielāgots cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Turklāt uzņēmumam vienmēr bijusi pozitīva attieksme pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un arī viens no "Vernisāžas centra" akcionāriem pārvietojoties ratiņkrēslā. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, ratiņkrēslā pārvietojas "Vernisāžas centra" īpašnieks Oļegs Boiko. Naktsklubs "Eddies Club" 2003.gada janvārī tika slēgts. Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" sniegtā informācija liecina, ka pašlaik SIA "Vernisāžas centrs" īpašnieks ir "Ritzio LV Limited".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu