Itālijas premjers izdod grāmatu ar viņam veltītiem apvainojumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni izdevis grāmatu, kurā apkopoti kreisās opozīcijas politiķu viņam veltītie aizvainojoši izteicieni.

Grāmatā "Berlusconi ti odio" ("Es Tevi ienīstu, Berluskoni") apkopoti 500 izteicieni, ieskaitot premjeram veltītās apsūdzības lielummānijā, ekstrēmismā, kā arī viņš nodēvēts par bandītu un dzērāju huligānu. Berluskoni arī dēvēts par Premjeru Pinokio, pielīdzinot viņu koka lellei Pinokio, kuram pēc katriem izteiktiem meliem izaug garāks deguns. "Ideju ierosināja pats Berluskoni, kurš sūrojās par viņam veltītajiem personīgajiem uzbrukumiem," sacīja grāmatas autors, Berluskoni partijas "Forza Italia" preses dienesta vadītājs Luka d''Alesandro. Opozīcijas deputāts Džuzepe Džuljeti reiz Berluskoni nodēvējis par "traku un antropoloģiski atšķirīgu no pārējās cilvēku rases". Cits kreisais politiķis Antionio Di Pjetro savukārt izteicies, ka "Berluskoni ir kā AIDS: ja tu viņu pazīsti, tu no tā izvairies". Tajā pašā laikā Romas Džona Kabota universitātes politiskais analītiķis Franko Pavončello norādīja, ka izdotā grāmata vienkārši ir daļa no premjera vēlēšanu kampaņas. "Viņš ir visvairāk kritizētais premjers kopš Musolīni. Tas vienkārši ir kārtējais mēģinājums parādīt, ka viņš tiek attēlots sliktā gaismā, ka viņš tiek vajāts," sacīja Pavončello. Viņš piezīmēja, ka lielu sabiedrības interesi grāmata, visdrīzāk, neizraisīs, tomēr medijus tas varētu interesēt. "Tas nemainīs neviena uzskatus. Taču viņu [Berluskoni] pavisam noteikti nevar apsūdzēt, ka viņš nav izsmalcināts mediju menedžeris," norādīja Pavončello. Grāmatu izdod Berluskoni mediju impērijā ietilpstoša izdevniecība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu