Andris Kivičs trīs gadus nedrīkstēs vadīt raidījumus LTV

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas televīzija (LTV) apņēmusies atvainoties brīvdienu žurnāla Vakara ziņas redaktoram Jurim Milleram mūziķa un arī LTV raidījumu vadītāja Andra Kiviča vārdā par televīzijas ēterā pieļautajiem nekorektiem komentāriem. LTV ar A. Kiviču trīs gadus neslēgs līgumu par raidījumu vadīšanu.

Konflikts starp J. Milleru un A. Kiviču sākās par žurnālā Vakara Ziņas ievietotajām A. Kiviča draudzenes Danas Dombrovskas kailfotogrāfijām. Mūziķis ne tikai piekāva žurnāla redaktoru, bet pēcāk LTV7 jauniešu raidījumā SeMS izteica nekorektus komentārus un aicināja skatītājus uz vardarbību un izrēķināties ar J. Milleru. Pēc šī raidījuma J. Millers iesniegumā aicināja Nacionālo radio un televīzijas padomi un Ģenerālprokuratūru izvērtēt raidījuma vadītāju un veidotāju rīcību. LTV un J. Millers panākuši mierizlīgumu par godu un cieņu aizskarošu aicinājumu un aicinājumu uz vardarbību atsaukšanu. LTV atvainojas J. Milleram par pārpratumu, kas radies 2005. gada 14. jūnija LTV 7 raidījumā SeMS, demonstrējot tiešraidē sarunu dialogu starp skatītājiem un raidījuma vadītājiem - A. Kiviču un Sigitu Misāni-, kura laikā, atskanot telefona zvanam tiešraidē, sekoja nekorekts komentāri un aicinājums uz vardarbību no raidījuma vadītājiem. LTV apņēmusies divdesmit darba dienu laikā pēc izlīguma apstiprināšanas, nākamajā SeMS raidījumā pārraidīt atvainošanās tekstu. Policija pašlaik vēl veic izmeklēšanas darbības, lai lemtu, vai ierosināt lietu pret A. Kiviču par miesas bojājumu nodarīšanu J. Milleram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu