Ķīna pauž sašutumu par IKEA pozīciju Taivānas jautājumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Zviedrijas mēbeļu un mājokļu labiekārtošanas preču uzņēmums IKEA kļuvis par kārtējo lielo starptautisko uzņēmumu, kas izraisījis Ķīnas sašutumu Ķīnas un Taivānas attiecību jautājumā, vēsta “CNN Money”.

Sašutumu Ķīnā izraisījušas sociālajos tīklos ievietoti attēli ar IKEA produktu iepakojuma, uz kura norādīts, ka Taivānas ir atsevišķa valsts.

Vispirms šis jautājums aktīvi tika apspriests Ķīnas sociālajos tīklos,m bet vēlāk tam pievērsās Ķīnas valsts mediji.

Sašutums saistīts ar faktu, ka uz IKEA pārdoto preču iepakojumiem norādīta informācija pircējiem dažādās valstīs – šajā gadījumā atsevišķi Ķīnas un Taivāna figurē kā atsevišķas valstis.

Kā vēstīts, Taivāna ir Ķīnas vissensitīvākais diplomātiskais un politiskais jautājums.

1949.gadā Taivānā patvērās pilsoņu karā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība.

Savukārt Ķīnas kontinentālajā daļā tika pasludināta Ķīnas Tautas Republika.

Kopš tā laika Taivāna un Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi.

Ķīna vienmēr uzskatījusi Taivānu par savu teritoriju un solījusi to atgūt, ja nepieciešams, arī ar spēku.

IKEA Ķīnas struktūrvienības pārstāvji norādījuši, ka uzņēmums strikti ievēro likumus, kas ir spēkā valstīs, kurās IKEA darbojas.

IKEA pārstāvji arī informēja, ka uzņēmums sācis diskusijas par iespējamajām izmaiņām Ķīnā pārdodamo preču iepakojuma marķēšanā.

Līdzīgā situācijā attiecībā uz Taivānu Ķīnā iepriekš nonākuši vairāki citi lieli starptautiski uzņēmumi, tostarp viesnīcu tīkls “Marriot”, apģērbu mazumtirgotājs “Gap”, autoražotājs “Mercedes Benz”, kā arī virkne aviokompāniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu