MG un "Rover" importētāju autoražotāja problēmas nav ietekmējušas (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Automašīnu MG un "Rover" importētāju Baltijas valstīs SIA "Vite autonams" pagaidām nav ietekmējušas problēmas, kuras radušās Lielbritānijas autoražotājam "MG Rover", sacīja uzņēmuma ģenerāldirektors Anatolijs Asars.

"Vite autonams" pagaidām nav saņēmis nekādu oficiālu informāciju par kompānijā notiekošo un visus jaunumus uzzina ar preses starpniecību, piebilda Asars.

MG un "Rover" importētājs ikdienas darbību presē izskanējušās informācijas dēļ nav mainījis. Uzņēmuma ģenerāldirektors gan neizslēdza iespēju, ka "Vite autonamam" būs jāsamazina pavasarī plānotie mārketinga pasākumi.

Asars uzskata, ka notikumi Lielbritānijā varētu būt saistīti ar gaidāmajām vēlēšanām. Viņš uzsvēra, ka arī citi autoražotāji pēdējā laikā nonākuši grūtībās, taču neviens no tiem līdz šim nav bankrotējis.

Kā ziņots, kompānija "MG Rover" bankrota priekšā nonāca pagājušajā nedēļā, kad netikta panākta vienošanās par autoražotāja "glābšanas" darījumu ar Ķīnas kompāniju "Shanghai Automotive Industry Corp" (SAIC).

"MG Rover" darbinieku sievas un bērni Londonā plāno protestēt pret darbinieku atlaišanu, iesniedzot protesta vēstuli Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram.

Valdība ir arī piešķīrusi kompānijai 6,5 miljonu mārciņu (6,7 miljonu latu) lielu aizdevumu, lai "MG Rover" līdz 5.maijā paredzētajām parlamenta vēlēšanām atliktu politiski nevēlamo plašo darbinieku atlaišanu.

"Rover" darbinieku ģimenes vēlas, lai valdība arī turpmāk izmantotu visus iespējamos līdzekļus, lai darījums ar Ķīnas kompāniju tomēr tiktu īstenots. Savukārt administratori no kompānijas "PricewaterhouseCoopers" prognozē, ka sarunas ar SAIC šajā nedēļā varētu atsākties.

"Vite autonams" MG un "Rover" automašīnu importētājs ir kopš pagājušā gada septembra.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu