Ramsfeldam atkal nepatikšanas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds atzinies, ka līdz šim nav parakstījis līdzjūtības vēstules, kas izsūtītas vairāk nekā tūkstoš karavīru ģimenēm, kurās ir kāds bojā gājis karotājs Irākā vai Afganistānā. Šis ir pēdējais no daudzajiem skandāliem, kuru centrā atrodas Ramsfelds. Kā zina stāstīt Dīvs Reiznieks, ASV likumdevēju pacietība sāk izsīkt.

Kad pagājušajā gadā Aivana Medinas dvīņubrālis Irvains Bagdādē tika nogalināts, ģimene saņēma līdzjūtības vēstuli no aizsardzības ministra Donalda Ramsfelda. Toreiz Aivanam pat galvā nevarēja ienākt doma, ka Ramsfelds šo vēstuli nekad nav redzējis. Taču tā izrādījās skaudra patiesība – ministrs atzinis, ka uz šādām vēstulēm līdz šim parādījusies tikai viņa paraksta kopija, nevis oriģināls. Tas Aivanu, kurš pats karojis Irākā, saniknojis ne pa jokam.

“Mūsu komandieriem te, Savienotajās Valstīs, – ne prezidentam, ne aizsardzības ministram nerūp karavīri. Mēs viņiem esam tikai skaitļi. Tas nav pareizi!”

Sū Neidereras dēls Sets Irākā dzīvību zaudēja februārī. Viņa jūtas satriekta par pēdējiem jaunumiem.

“Mani pārņēma sašutums, pilnīgs riebums. Ja viņš šādu vēstuli nespēj parakstīt personīgi, tas pierāda, cik bezjūtīgs ir viņš un mūsu valdība!”

Ramsfelds jau paziņojis, ka turpmāk šādas vēstules parakstīs personīgi, taču šis paziņojums acīm redzami nāk par vēlu. Šobrīd pat ne viens vien republikāņu varasvīrs vairs neslēpj sašutumu par sava partijas biedra - aizsardzības ministra darbību!

“Ja ASV prezidents šādas vēstules var parakstīt pats, kāpēc to nespēj izdarīt aizsardzības ministrs? Domāju, ka šis notikums labi atspoguļo viņu kā vadītāju, viņu kā cilvēku un viņa darbības stilu!”

Decembris Ramsfeldam bijis sevišķi smags – viņš saņēmis daudz dažādas kritikas, tai skaitā no karavīriem Irākā par nepietiekamo tehnisko nodrošinājumu.

Taču Baltais nams paziņojis, ka neplāno mainīt aizsardzības ministru, jo Donalds Ramsfelds bauda prezidenta Buša pilnīgu uzticību!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu