„Prāta vētra” satricina savas mājas – Jelgavu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Celies augšā, miera mika, ielās iziet Veronika! Prāta Vētras tikko sākuši darbu studijā pie jauna albuma un gatavojas janvāra ceļojumam pa Eiropu kopā ar rokmūzikas milžiem REM. Bet tieši šobrīd viņi priecē klubotājus, uzdziedot un pasmaidot par 96. gada mīlu – Veroniku. Tūliņ arī jūs sajutīsiet, ko nozīmē vārda tiešajā nozīmē spiedīga iespraukšanās naktsklubā!

Dace Andžāne: Kā var zināt, ka koncerts ir izdevies?

Renārs Kaupers: Ja Jānis pēc koncerta dzied, koncerts ir izdevies. Ja pēc koncerta ģērbtuvēs ierodas “Cosmos” puiši, koncerts ir izdevies. Ja atnāk mammas un papi, koncerts ir izdevies, jo mammas un papi tā nemaz neiet šur tur.

Jānis Jubalts: Un ja atnāk “Krējums...saldais” – superīgi!

Kaspars Roga: Ja Jānis pēc koncerta staigā brillēs, koncerts ir bijis ģeniāls!

Pirms pusotras stundas...

Pirms pusotra gada mēs jau braucām uz Jelgavu tikties ar “Prāta vētru” viņu pašu teritorijā, bet mūs, tāpat kā daudzus jūs apturēja īsta vētra. Cerams, šovakar šīs mājas jumtu apdraudēs vien emociju un mūzikas ritmu vētra.

Dejas pa krēsliem un teju vai pa galdiem, jo uz grīdas gluži vienkārši sen vairs nebija vietas... Tā ceturtdienas vakarā izskatījās Jelgavas “Baltajos kreklos”... Šķiet, mēs atkal bijām nokļuvuši pašā ciklona sirdī...

Māris Mihelsons: Jelgavā tāda dīvaina sajūta. Tāds drebulis pirms koncerta. Tāda dīvaina atbildības sajūta kā nekur citur.

Kaspars Roga: Savās mājās ir daudz lielāks uztraukums. Nezinu – kāpēc. Varbūt tāpēc, ka mājās.

Tie, kam izdevies iespraukties kādā no četriem “prātnieku” klubu koncertiem, var uzskatīt sevi par izredzētajiem, jo, protams, klubā atmosfēra ir personiskāka un arī grupas spēles maniere brīvāka. Lai gan topošajā albumā tiek solīta atgriešanās pie īsta roka, “Veronikas” dziesmas tā vien vedina uz domām par jautru zaļumballi. Ja nu tādu gluži puiši nesola tad iespēju sevi dzirdēt plašākai publikai, kurā jau sen vairs nav tikai mazas meitenītes vien, gan.

Kaspars Roga: Ja kāds uztraucās, ka te varbūt nevarēja tikt iekšā un slapjš un tā, un kam vispār klubu koncerti nepatīk...

Renārs Kaupers: Un kam varbūt vispār “Prāta vētra” nepatīk...

Kaspars Roga: Pavasarī mēs ceram, ka mums iznāks jauns albums, kas būs tāds ļoti aktīvs un tad vasarā varēs atnāk uz masu pasākumu un padzert alu un “Prāta vētras” puiši būs ļoti tālu un skanēs fonā. Tā ka vasarā mēs atgriezīsimies stadionos, ārējos laukumos ar skaistiem, lieliem, brīnišķīgiem šoviem.

Un nav iespējams pateikt, kurā pusē prāta un neprāta robežai rodas mūzika, kas aizrauj... tāpat kā to, vai “prātnieki” ir tikai dauzoņas vai sadzīves filosofi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu