Laipni lūgti uz vācu kuģa „Subnitz” klāja (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien pirmo dienu rīdzinieki var doties izklaidēties uz Vācijas kultūras kuģa „Subnitz”, kas trīs dienu garumā priecēs iedzīvotājus Rīgas pilsētas svētkos. Pirmajā kuģa atvēršanas dienā interesentu netrūkst, un pie ieejas cilvēki drūzmējas rindās, lai savām acīm ieraudzītu ceļojošo brīnumu no iekšpuses.

Pirms vairākiem gadiem norakstītā zvejas kuģa iekšpusē entuziasti izbūvēja deju zāles divos stāvos un kino zāli. No tā laika gluži kā klīstošais holandietis kuģis klejo pa pasauli, piestājot ostas pilsētās uz dažām dienām. Tagad Rīgas svētkos tur demonstrē multfilmas bērniem, bet pēcpusdienās skatāmas oskarotās filmas.

Ginta: „Šeit ir savādāka, tāda īpatnēja aura.”

- Kur foršāk skatīties – mājās vai šeit uz kuģa? Kristiāns: Šeit uz kuģa, jo lielāks ekrāns un labāk skatīties.

Report.: Kuģi uz Rīgu ataicinājuši aktīvi jaunieši, domubiedru pulciņš. Par „Subnitz” gana esot dzirdēts no draugiem un paziņām ārzemēs.

Adriāna Roze, projekta „Kultūras kuģis” koordinatore: „Mēs bijām vairāki cilvēki, kas savāca informāciju kopā. Vienam bija informācija par kuģi, citam informācija, kā sazināties Rostokā.”

Report.: Daļai no kuģa apkalpes „Subnitz” ir vienīgā mājvieta. Komanda ir internacionāla – zviedri, poļi, vācieši un amerikāņi. Viens no tās locekļiem, Frederiks, stāsta, ka uz kuģa mitinās jau sesto gadu, viņa dzīvesvieta ir sešus metrus gara kabīne.

Fredriks Bostroms, „Subnitz” komandas dalībnieks: „Es pametu darbu, mājas, draugus un iemīļoto bāru. Tas ir forši, ka pamostos no rīta un, paskatoties ārā, redzu jaunas celtnes – o, mēs atrodamies kaut kur pie Hamburgas!”

Report.: Rīgas svētku laikā, kas ilgs līdz pat svētdienai, iedzīvotājiem būs iespēja baudīt plašu kultūras programmu: jau šovakar sāksies gaisa balonu un garīgās mūzikas festivāls, nākamajās dienās būs iespēja klausīties Vecrīgas torņu mūziku un apmeklēt citus svētku pasākumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu