Cietušie saņem draudus, bet tiesnesis lietu skatīt nesteidz (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc dažām dienām apritēs gads kopš vienas no traģiskākajām un neparastākajām avārijām, kas notika Rīgā uz Salu tilta. Toreiz 2.augustā benzīna vedējs ietriecās pāris automašīnās un nogāzās no tilta. Bojā gāja viens cilvēks, vairāki tika ievainoti. Vainīgais sodu nav saņēmis, lai gan krimināllieta vairāk nekā pusgadu atrodas tiesā. Bet kāda cietušā un liecinieka ģimene pāris nedēļu laikā jau divreiz saņēmusi ieteikumu nejaukties šai lietā, viņi to uztver kā draudus.

To nevar aizmirst, jo tikai laimīgā kārtā izglābāmies, tā saka Aivars Vārpiņš par notikumiem pirms gada. Viņš kopā ar sievu, meitu, znotu un abām mazmeitām devies mājup, kad uz Salu tilta pirms viņiem braucošais džips sācis dzirksteļot un apstājies. Arī viņi nobremzējuši, drīz jau auto saņēmis sitienu – ietriecies bija benzīna vedējs, kas vēlāk uztriecās arī no džipa izkāpušajam pasažierim un nogāzās no tilta.

Aivars Vārpiņš: „Kaut kādā brīnumainā kārtā izlīdām visi ārā pa kaut kādu mazu lodziņu, vienīgais šoferis mēģināja izsist priekšējo stiklu, nevarēja, tad izlīda pa lūku. Pagājām kādus metrus desmit tālāk, kad apakšā uzsprāga benzīna vedējs un līdz ar to arī mūsu mašīna sadega.”

Report.: Traģēdijas apstākļi ir izmeklēti un krimināllieta jau kopš pērnā gada decembra atrodas Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā. Taču neparasti ilgi nav noteikts datums, kad lietu varētu skatīt. Pāris nedēļu laikā Vārpiņu ģimene jau divas reizes saņēmuši ziņas, ko viņi vērtē kā draudus.

Aivars Vārpiņš: „Ienākušas tādas ziņas, ka lieta tiek pārtraukta, ka tiesas nebūs, ka vainīgo nav un mums iesaka nejaukties tajā lietā.”

Report.: Tiesā noskaidrojām, ka lietas izskatīšanas datums nav noteikts vēl arvien. Tiesnesis Ziedonis Strazds, kam šī krimināllieta jāizskata, sabiedrības uzmanības lokā reiz nonāca, kad piesprieda maigu sodu Denisam Veremejčikam, kurš narkotiku reibumā sabrauca un sakropļoja cilvēkus. Tiesnesis šo lietu sola sākt skatīt, iespējams, rudenī.

Ziedonis Strazds: „Lieta ir, tā nav izskatīta, to skatīs. Nekas savādāk nevar notikt. Par sodu neko nevaru teikt. Ja runa ir par materiālām pretenzijām, civilprasībām, tad tas ir vēl sarežģītāk.”

Report.: Vārpiņu ģimene skaidro, ka savlaicīga un godīga lietas izskatīšana viņiem svarīga, lai saņemtu kompensāciju par ilgstošo ārstēšanos un pilnībā sabojāto automašīnu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu