Lužkovs atklāj par 7 miljoniem ASV dolāru rekonstruēto "Maskavas namu" (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Maskavas mērs Jurijs Lužkovs svinīgi atklāja pusotru gadu rekonstruēto "Maskavas namu", kurš Maskavas valdībai izmaksāja aptuveni septiņus miljonus ASV dolāru (Ls 3 829 000).

Lužkovs uzrunā atzina, ka "Maskavas nama" izveidošana nebija viegls uzdevums, it sevišķi tad, "kad bija jāmaina šā kompleksa iekšējie elementi". Viņš pauda prieku par to, ka "Maskavas nama" rekonstrukcija ir pabeigta. "Šis nams nav vajadzīgs Maskavai, bet gan rīdziniekiem, kuri vēlēsies atrisināt savas problēmas," sacīja Lužkovs, iezīmējot objekta darbības uzdevumus. Viņš pauda cerību, ka "Maskavas nams" kalpos visiem rīdziniekiem, neskatoties uz viņu etnisko piederību. Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP) pauda cerību, ka "Maskavas nams" kļūs ne tikai par skaistu arhitektūras objektu, "kas iederas Rīgas jugendstilā", bet arī sekmēs dialogu starp divām galvaspilsētām un kultūrām. Klātesošos uzrunāja arī Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers (LPP), kurš valdības vārdā pateicās Maskavas valdībai un Lužkovam par to, ka Rīgā izveidots "Maskavas nams", kas esot jauns simbols attiecībās starp Latvijas un Krievijas galvaspilsētām. Šlesers arī uzsvēra, ka "Maskavas nama" atklāšana varētu kļūt par labu piemēru, kā vajadzētu veidot Latvijas un Krievijas starpvalstu attiecības. Pēc īsas uzrunas Lužkovs atklāja grāmatu izstādi, "Latvijas biznesa bankas" filiāli un Tretjakova galerijas fondos iekļauto Latvijas vecmeistaru gleznu izstādi, kura būs pieejama līdz 15.jūlijam. Savukārt Maskavas mēra pirmais vietnieks Vladimirs Resins "Maskavas namam" pasniedza dāvanu - klavieres, pie kurām uzreiz sēdās un muzicēja Maskavas valdības ministrs Vladimirs Mališkovs. Kā novēroja aģentūra LETA, pie "Maskavas nama" bija pulcējušies vairāki desmiti cilvēku, kuri ar aplausiem sveica Lužkovu. Svinīgajā nama atklāšanas ceremonijā piedalījās vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki - "Parex bankas" valdes priekšsēdētājs Valerijs Kargins, AS "Latvijas dzelzceļš" ģenerāldirektors Andris Zorgevics, Rīgas un visas Latvijas arhibīskaps Aleksandrs u.c.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu