Malumednieki sodīti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pērn tikuši atklāti divi malumedību gadījumi un vainīgie saņēmuši sodu. Jānis Potapovs no Mārsnēniem sodīts par stirnu ķeršanu ar cilpām, notiesāts ar piespiedu darbiem un naudas sodu, 700 latiem. Otrs malumednieks, kurš noķerts un saņēmis sodu, ir rīdzinieks Viktors Surgantas.

Aizbraucis ciemos, viņš devies nelikumīgās medībās Dzērbenes pagastā, netālu no Raunas robežas. Nošauta stirna. V. Surgantas sodīts ar brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, sods noteikts nosacīti, nosakot pārbaudes laiku vienu gadu. Valstij nodarītos zaudējumus 400 latus (nelikumīgās medības notikušas medību periodā) vainīgais samaksājis brīvprātīgi. Cēsu virsmežniecības inženieris meža aizsardzības un medību jautājumos Jānis Ročāns vērtē, ka malumedībām nav tendence palielināties. Šo nelegālo nodarbi piekopj galvenokārt divu kategoriju cilvēki. Viena daļa - cilvēki bez noteiktas nodarbošanās, ienākumiem, dzīvesvietas - to dara, lai sarūpētu ikdienas iztiku. Otri - drošsirži, kuri mežā meklē adrenalīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu