Nedēļas gardumi Krējuma "Aperitīvā"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltām pūkām piesnigušā pirmdienas vakarā LNT kanālā šis ir raidījuma Krējums...saldais laiks. Sniegota bijusi pagājusī nedēļa un visi, kas pieprot kādu ziemas sporta veidu bija uz kalna, par tiem, kas kalnos, šovakar vēl runāsim. Būs arī vairāki stāsti par modi un citām baudām, ko sniedz dzīve. Bet kā jau ierasts, iesildāmies ar rubriku "Aperitīvs", kurā atsakatāmies uz pagājušās nedēļas interesantākajiem notikumiem un cilvēkiem tajos.

Džezīgā fabrika

Kamēr daudzviet Latvijā ritēja ikgadējais blūza festivāls, dažviet varēja dzirdēt arī džeza ritmus. Klubā “Barons” muzicēja eksperimentāls mūsdienu džeza projekts “Anastasija’s Sound Factory”. Viņu iecere veicināt žanra attīstību Latvijā un jaunatnes interesi par šo mūzikas stilu. Šķiet pie mums tā ir gandrīz veinīgā iespēja dzirdēt džeza improvizācijas ar elektronisko vijoli, vietēja mēroga Vanesas Mejas jeb Anastasijas Zvirbules un skanīgās balss īpašnieces Baibas Smerstenes izpildījumā.

Kur pipars!? Vienīgais naktsklubs, kas piedāvā varjetē Rīgā “Admirāļu klubs” sezonu uzsāka, piedāvājot jaunu programmu. Tās izmēri iespaidīgi- trīs daļas, katra pa 45 minūtēm, taču pietrūka pipariņa. Dejotājas šoreiz vairāk izrādīja tērpus, nevis sevi, kas gan būtu vairāk raksturīgi varjetē programmai.

Kas gaida aiz stūra?

Vai zināt, kā izskatās jūsu bailes? Kādam zinātniekam, piemēram, tās parādās kā mazs tintes kleksim līdzīgs spociņš režisora Ivo Kalpenieka jaunajā īsfilmā “Hoņka”. Pirmo reizi latviešu kino, ja neskaitām dažus videoklipus, apvienota dzīvā aktierspēle un animācija. Filmas veidotāji atraduši asprātīgu veidu, kā dot iespēju savam lolojumam padzīvoties uz lielā ekrāna “Kinogalerijā” – reizē ar “Hoņku” piedāvājot skatītājiem vairākas lieliskas franču un spāņu īsfilmas, ko idejiski apvieno nosaukums “Negaidīts pagrieziens”. Bezgalvainā cilvēka romantisko pārdzīvojumu dēļ vien vērts redzēt!

Maisam gals vaļā! (par Zelta Globusu...)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu