Lībijas galvaspilsētā izsludināts ārkārtējais stāvoklis

LETA/AP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Musulmaņi Tripolē, Lībijā. Ilustratīvs foto.
Musulmaņi Tripolē, Lībijā. Ilustratīvs foto. Foto: AFP/LETA/Scanpix/Reuters

Lībijas ANO atzītā valdība izsludinājusi ārkārtējo stāvokli galvaspilsētā Tripolē un tās piepilsētās saistībā ar konkurējošo grupējumu sadursmēm, kurās pēdējo dienu laikā zaudējuši dzīvību 39 cilvēki, tai skaitā civiliedzīvotāji.

Bruņotajās sadursmēs, kas pirmdien izcēlās Tripoles dienviddaļā, saskaņā ar Lībijas Veslības ministrijas informāciju ievainoti 96 cilvēki.

Valdības paziņojumā konfliktējošie grupējumi aicināti izbeigt cīņas un ievērot pamieru, kas panākts ar ANO misijas atbalstu.

"Ņemot vērā pašreizējās situācijas bīstamību un ievērojot sabiedrības intereses, prezidenta padome izsludina ārkārtējo stāvokli galvaspilsētā Tripolē un piepilsētās, lai gādātu par civiliedzīvotāju drošību un aizsargātu valsts un privātos īpašumus un svarīgākās institūcijas," norādīts valdības paziņojumā.

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītas sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadīgais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valda haoss. Uz kontroli pār šo valsti pretendē konkurējošas valdības un daudzi kaujinieku grupējumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu