Amerikāņu varas iestādes uztrauc bordelis "Baltais nams" . (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV vēstniecība Jaunzēlandē ir neapmierināta ar valstī darbojošos bordeli, kura nosaukums ir "Baltais nams" (pilnais nosaukums - The White House/Monica's Brothel and Entertainment Complex).

Kā raksta laikraksts Sydney Morning Herald, pagājušajā nedēļā vienā no Oklendas avīzēm bordelis nopietnas valsts preses relīzes stilā bija publicējis sludinājumu par prostitūtu pieņemšanu darbā. "Meklējam lēdijas darbam dienā un naktī," teikts tekstā blakus emblēmai, kas tik ļoti satrauca amerikāņu ierēdņus. Tajā, gluži kā Baltā nama emblēmā, ir attēlots ērglis, kurš savos nagos tur kara bultas un olīvas zaru. "Mēs uzskatām, ka jebkura līdzība starp valdības nacionālo simbolu un komercsludinājumu ir sliktas gaumes izrādīšana," sacīja Savienoto Valstu Jaunzēlandē vēstnieka preses sekretāre Žanīna Bernsa. "Mēs reklāmdevējam nosūtījām vēstuli, kurā pausts mūsu sarūgtinājums un neapmierinātība simbolikas izvēles ziņā." Savukārt prieka nama "Baltais nams" ģenerālmenedžeris Skots Makgregors sacīja, ka šo simbolu bordelis izmanto jau divus gadus – kopš tā laika, kad Makgregora toreiz vēl nelegālais bizness slēpās zem izkārtnes "Masāžas nams Baltais nams". "Šis ir universāls un pazīstams simbols. Es nedomāju, ka viņiem ir kādas ekskluzīvas tiesības uz šo ērgli," teica viņa. Ērglis emblēmā nebūt nav vienīgā saikne ar amerikāņu valsts aprindām, ko izmanto bordelis. Piemēra, visas prieka nama meitenes ir ģērbušās gaišzilās kleitās, kuras jebkuram amerikānim atgādinās skandalozi slaveno Monikas Levinski kleitu. Izklaides komplekss "Baltais nams" tika atvērts laikā, kad valstī vienīgo reizi viesojās ASV prezidents Bils Klintons.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu