Bagātais policists Žuravļovs kritis nežēlastībā. (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavisam nesen Nils Žuravļovs bija ne tikai Latvijas Boksa federācijas (LBF) prezidents, bet arī Rīgas Ekonomikas policijas priekšnieka vietnieks. Iekšlietu ministrijas iesākto reformu gaitā viņš savu augsto un ietekmīgo amatu policijā zaudējis. Dīvainas sakritības dēļ gandrīz vienlaikus viņš izbalsots arī no LBF prezidenta amata.

Pavisam nesen Nils Žuravļovs bija ne tikai Latvijas Boksa federācijas (LBF) prezidents, bet arī Rīgas Ekonomikas policijas priekšnieka vietnieks. Iekšlietu ministrijas iesākto reformu gaitā viņš savu augsto un ietekmīgo amatu policijā zaudējis. Dīvainas sakritības dēļ gandrīz vienlaikus viņš izbalsots arī no LBF prezidenta amata. Oficiāli šogad sāktā policijas reforma tika skaidrota ar to, ka policijas darba ikdiena ir mainījusies, tādēļ nepieciešama arī jauna struktūra. Iekšlietu minis-trijas gaiteņos savukārt klīst runas, ka ar šo reformu bija iecerēts atbrīvoties no neuzticamiem kadriem. Cietis Žuravļova prestižs Policiju pamest pavisam Žuravļovam nevajadzēja, jo priekšnieks bijušo palīgu atzina par labu esam operatīvi tehniskās nodaļas priekšnieka amatam jeb, runājot saprotamāk, Žuravļovs tagad ir ekspertu priekšnieks. Oficiāli policijas pārstāvji uzsver, ka visas nodaļas policijā ir vienlīdz augstu vērtējamas un tajā nevaldot iekšējā prestiža kritēriji. Savukārt neoficiālās sarunās policijas darbinieki atzīst, ka, pārceļot Žuravļovu no Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 11. nodaļas priekšnieka krēsla par tās pašas nodaļas operatīvi tehniskās nodaļas priekšnieku, viņa prestižs krietni vien cietis. Līdz šim viņš bijis visas nodaļas priekšnieks, bet tagad viņam atliek samierināties tikai ar dažu ekspertu vadīšanu. "Kādreiz viņš varēja noteikt, ko katrs darīs, tagad viņam atnes koku un liek noskaidrot, vai ar šo sprunguli ir sists vai nav," starpību starp Žuravļova bijušo un esošo amatu "Vakara Ziņām" skaidroja kāds policists. Ievērību izpelnījies ar turību "Vakara Ziņas" sazinājās arī ar pašu Žuravļovu un centās noskaidrot viņa viedokli par krasajām izmaiņām savā profesionālajā un sabiedriskajā dzīvē. Diemžēl policists nevēlējās iedziļināties sarunā un, asi attraucis, ka patiešām vairs nav LBF prezidents, bet tagad esot aizņemts, nolika klausuli. Prese Žuravļova personībai uzmanību pievērsa 2000. gadā, kad noskaidrojās, ka policista īpašumā ir seši dzīvokļi dažādās Rīgas vietās. Vērtīgākais no šiem dzīvokļiem izmaksājis 44 tūkstošus ASV dolāru — tam laikam visai prāvu summu nekustamā īpašuma tirgū. Uzskatīdams, ka ar šiem rak-stiem, kuros paustas bažas par viņa godaprātu, aizskarts viņa gods un cieņa, Žuravļovs uzsāka tiesu darbus, kas turpinās joprojām. Policists uzskata, ka viņa sirdsapziņa ir tīra, taču atsakās paskaidrot, par kādiem līdzekļiem nekustamie īpašumi iegādāti. Ierindas policistiem iekrāt neizdodas "Vakara Ziņu" aptaujātie policisti atzinuši, ka tie mēnesī saņem aptuveni 200 līdz 250 latu lielu algu. Taču šīs summas nesniedzot viņiem iespēju iekrāt līdzekļus lepnākas automašīnas vai dzīvokļa iegādei. Kāds Rīgas policists "Vakara Ziņām" teica: "Nezinu, kādā veidā Žuravļovs tika pie tādiem īpašumiem. Ceru, ka viņa sirdsapziņa patiešām ir tīra, taču, mēnesī saņemot ap diviem simtiem, es nespēju sakrāt ne labākam dzīvoklim, ne mašīnai."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu