Kongo DR draud cilvēktiesību katastrofa . (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO novērotāji Kongo Demokrātiskajā Republikā brīdinājuši, ka Bunijas pilsētā Kongo DR ziemeļaustrumos draud cilvēktiesību katastrofa.

ANO misijas Kongo (MONUC) diplomāti ziņo par izvarošanas, nolaupīšanas un slepkavību gadījumu strauju palielināšanos pilsētā. "Cilvēktiesību situācija kļūst aizvien katastrofiskāka. Mēs saņemam ziņas, ka katru nakti tiek izvarotas jaunas meitenes," sacīja MONUC pārstāvis. Francija pēc ANO Drošības padomes misijas apstiprinājuma jūnija sākumā Bunijas pilsētā sāka izvietot miera uzturēšanas spēkus, lai pasargātu civiliedzīvotājus no etnisko hema un lendu kaujinieku vardarbības. Kaujās pēdējo divu mēnešu laikā ir nogalināti aptuveni 500 civiliedzīvotāju un desmitiem tūkstoši ir pametuši mājas, tomēr vietējie iedzīvotāji sūdzas, ka miera uzturētāji nodrošina tikai ierobežotu drošību. Pagājušo sestdien pirmo reizi izcēlās apšaudes starp Bunijas pilsētā izvietotajiem miera uzturētājiem no Francijas un nemierniekiem. Miera uzturētāji atklājuši uguni pēc tam, kad viņiem uzbruka kaujinieku grupa. Bunijā nogādāti aptuveni 400 franču kareivji, kas pašlaik spēj apsargāt tikai pilsētas lidostu. Drīzumā paredzēts uz reģionu nogādāt vēl miera uzturētājus, ieskaitot aptuveni 100 britu kareivjus, kas ietilps 1400 karavīru starptautiskajos miera uzturēšanas spēkos, kam piešķirts ANO mandāts aizsargāt civiliedzīvotājus, Bunijas lidostu un divas bēgļu apmetnes un lietot spēku nepieciešamības gadījumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu