Nedēļas kokteilis.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz ielas stūra, kur... Viss, kas ar mums notiek šodien, rīt jau būs vēsture, un to, kas nozīmīgs, kas ne, izsvērs laiks. To saprotot, Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvs sācis vērienīgu projektu – Latvijas novadu iemūžināšanu fotogrāfijās. Niecīga daļa no apmēram 4000 Vilhelma Mihailovska fotogrāfijām par Latgali redzama arhīvu pārvaldes ēkas logos Vecrīgā.

Kinoooooooo!!!

Rīgas centrā līdzās topošajam "Stockmann" universālveikalam būs arī Baltijā lielākais un modernākais daudzzāļu kinoteātris – "Forum Cinema", kas pagājušajā nedēļā svinēja spāru svētkus. "Forum Cinema" būs 14 zāles, bet gadā tiks parādītas 100 filmas, ar kuru lenšu garumu pietiek, lai divreiz apjoztu zemeslodi. Lai to visu piedzīvotu un izbaudītu, jāpaciešas tikai līdz rudenim.

Cita Saulcerīte

Liepājas teātrī šonedēļ būs pirmizrāde tautas operai “Stikla kalns”, kas tapusi pēc Raiņa “Zelta zirga” motīviem, taču no klasiskās lugas saglabāti vien idejas un tēli, jo “Stikla kalna” sižetā ir citi akcenti – galvenokārt par cilvēka personīgo izaugsmi un latvietības saglabāšanu, kas, pēc izrādes autoru domām, mūsdienu situācijā ir īpaši svarīgi. Izrādes režisors ir Juris Rijnieks, komponists Juris Kulakovs, bet izrādes laikā muzikālais pavadījums būs “līvu” Aināra un Daiņa Virgu, kā arī Tomasa Kleina rokās.

Koru mūzika – blūzs

Decembrī Latvijā gaidāma Uģa Brikmaņa režisēta izrāde “Blūzs - tā ir dzīve, dzīve - tas ir blūzs”, kurā vienkopus būs koris “Salve”, "Latvian Blues Band", Niks Matvejevs un deju grupa “Dzirnas”. Pagājušajā nedēļā Bites blūza klubā notika uzveduma prezentācija, ko varētu saukt arī par sevis un publikas iesildīšanu. Blūza ritmi, protams, nav latviešiem iedzimti, taču gribas cerēt, ka līdz gada beigām uzveduma dalībnieku emocijas vairāk atbildīs blūza noskaņām.

Ekscentriķu izklaides

Klubā “Pulkvedim neviens neraksta” pagājušajā piektdienā bija pirmais studijas “Bazooka” un “Ideju institūta” rīkotais impulsīvo izpausmju vakars, kurā kopdarba pirmo augli, singlu “Hičkoka Hiphops” prezentēja Kaspars Bindemanis un Regnārs Vaivars – kā paši saka, divi Rīgas lielākie ekscentriķi. Kamēr kluba augšstāvā atzītu mūziķu un modernu tehnoloģiju pavadībā notika “Bazooka” manevri, pagrabstāvs bija atvēlēts halucinogēnajām iztēles vīzijām. Līdzīgi pasākumi, kuros ļaut izjust lietu patieso formu, garšu un krāsu, būšot regulāri.

Sapnis piepildās

Latvijas eksporta prece Krievijas tirgū grupa “A-Eiropa” paralēli koncerttūrei pa Krievijas pilsētām un plāniem filmēt jaunu klipu Turcijā, pagājušajā piektdienā Rīgā prezentēja savu jauno albumu “Tici sapnim”. Turklāt, sekojot pasaules līmeņa zvaigžņu piemēram, “A-Eiropa” līderis Artūrs Duboks ir kļuvis arī mazliet par tērpu mākslinieku, radījis savu apģērbu līniju jaunām sievietēm un bērniem – AD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu